ERZURUMSPOR HÜSRANA UĞRADI

Haftaya beşinci sırada giren ve Deplasmanda Kahramanmaraşspor’dan puan almayı hedefleyen Erzurumspor gol sağanağına uğradı. Karşılaşmayı 4-1 kaybeden Mavibeyazlı ekip, sıralamada 8’inciliğe gerilerken averajını da bire düşürdü.

17 Kasım 2014 Pazartesi 00:13
ERZURUMSPOR HÜSRANA UĞRADI
2012-2013 sezonunda da Kahramanmaraş’a iki maçını da kaybeden mavibeyazlı ekip, bu sezon da aynı akibete uğradı.
İYİ BAŞLADIK AMA..
Karşılaşmaya ideal kadrosuyla çıkan Erzurumspor oyunu orta sahaya yığarak, temkinli bir başlangıç yaptı. Maçın ilk çeyreğinde her iki takımda birbirini deneyen ataklar yaptı. Maçın 17’inci dakikasında  Hakan Yağmurkaya kontrataktan takımını öne geçirdi. Gol sonrasında şoku erken atlatan Büyükşehir Belediyespor kanatlardan geliştirdiği ataklarla beraberlik golünü aradı. Santrofor sıkıntısının yine gün yüzüne çıktığı maçta, kanatlardan gelen toplar değerlendirilemedi. İlk yarıyı ev sahibi ekip 1-0 önde kapattı.
DEĞİŞİKLİK GOL GETİRDİ
Erzurumspor ikinci yarıya iki değişiklikle başladı.  Hüseyin Cihan Avcu ve Murat Akgül yerlerini Cebrail Serçek ve Yasin Yener’e bıraktı. Beraberlik golünü bulmak için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor kalesine yükselen mavibeyazlı ekip  59’uncu dakikada Cebrail Serçek’le skoru eşitledi: 1-1.
BERABERLİK SONRASI DURGUNLUK
Mavibeyazlı ekip beraberlik sonrası hem oyunu hem de skoru tutmak istedi. Kontraataklarla gol arayan Erzurumspor 81’inci dakikada Hakan Yağmurkaya’nın ikinci golüne engel olamadı: 2-1. Oyunun bitmesine 9 dakika kala gelen gol Erzurumspor’u demoralize etti.  Beraberlik golü için defans güvenliğini bırakan mavibeyazlılar , 2 dakika sonra Mehmet Fuat Gölbaşı’nın golüne engel olamadı: 3-1. Gol sonrası oyundan düşen mavibeyazlı ekip atak geliştiremeyince 88’de Zafer Kargoğlu sokuru belirledi: 4-1
YİNE SARI KART HEYULASI
Oldukça sert geçen karşılaşmada orta hakem 8z kez sarı kart gösterdi. Kart görme alışkanlığını terk etmeyen Sefer Sever, Emre Yüksektepe, Hüseyin Cihan Avcu ve Yasin Yener  sarı kartla cezalandırıldı. Oyunun son on dakikasında disiplinden kopan Erzurumspor, 2012-2013 sezonunda iki kez yenildiği Kahramanmaraş’tan yine puan alamadı.
ERZURUMSPOR AVANTAJ YİTİRDİ
13’üncü Haftada evinde 14’üncü sıradaki Bayburt Gurup özel idareyle oynayacak olan Erzurumspor, Kahramanmaraş yenilgisi ile hem zirvedeki avantajını önemli ölçüde yitirdi, hem de deplasman galibiyeti serisini kesintiye uğrattı. Lider ile olan puan farkı 7’ye çıkan Erzurumspor’da , alınan şok yenilgi taraftarı olduğu gibi futbolcuları da derin üzüntüye sevketti.
SANTRAFOR EKSİKLİĞİ
Aykut Çakay, Sefer Sever, Yılmazcan Taşkıran gibi Spor Toto 3’üncü Lig vasatı üzerinde 3 önemli kanat oyuncusuna sahip Erzurumspor’da santrfor sıkıntısı bir kez daha puan kaybına yol açtı. Sefer Sever, Aykut Çakay ikilisinin sağ kanattan taşıdığı topları ağlarla buluşturacak santrfor eksikliği  bu maçta da 3 puanı götürdü.
DEPLASMANDA 2’İNCİ YENİLGİ
Erzurumspor, deplasmanda Bergama Belediyespor maçından sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor karşısında 2’inci yenilgisini aldı. 6 deplasman maçında 3 galibiyet, bir beraberlik ve 2 yenilgi alan mavibeyazlı ekip Kahramanmaraş maçında 4 gol yiyince averajı eksiye indi. Attığı 8 gole karşılık 10 golü kalesinde bulan ekip deplasmanda 10 puan topladı ve gurup sıralamasında 4’üncülüğe indi.
SIRALAMA
Erzurumspor genel sıralamada 8’inciliğe indi. 18 puanı bulunan ekip 5 galibiyet, 3 beraberlikte kalırken, yenilgi sayısını 4’e çıkardı. Toplamda 14 golü bulunan ekip kalesinden 13 gol çıkardı. Erzurumspor iç saha gurup sıralamasında ise 8 puanla 11’inci sıraya indi. Sahasında 2 şer galibiyet, beraberlik ve yenilgisi bulunan takım iç sahada 6 gol attı, 3 de gol yedi.
 
KAHRAMANMARAŞ B.B.Ş. KADROSU
Ev sahibi Kahramanmaraş Belediyespor karşılaşmaya Ferdi Yalçın, Muhammet Ali Yenilmez, Edip Saruhan, Aydın İnanç, Gazanfer Aydın, Yasin Elmas, Sefa Aktepe, Kağan Timurcin Konuk, Hakan Yağmurkaya, Mehmet Fuat Gölbaşı, Devrim Aksongur ile başladı.  Ramazan Haklı, Mehmet Yılmaz, Adlan Canlıka, Zafer Kargoğlu, Gökhan Kaya, Tevfik Doğukan Pala, Sefa Durmuş 18 kişilik kadroya giren diğer isimler oldu. 
 ERZURUMSPOR MAÇ KADROSU
Erzurumspor maça Anıl Atağ, Emre Yüksektepe, Hüseyin Cihan Avcu, Doğa İşeri, Sefer Sever, Murat Akgül, Mikail Üzümcü, Fatih Gültekin, Emrah Çalışlar, İbrahim Demirer, Aykut Çakay on biriyle çıktı.
 İlker Günay, Ömer Faruk Çelimli, Ekrem Sütçü, Cebrail Serçek, Yasin Yener, Muammer Atalay, Orhun Öztürk  ise yedekler arasına girdi
MAÇIN HAKEMLERİ
Erzurumspor-Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor maçını Antalya Bölgesi hakemlerinden Murat Erdoğan yönetti. Erdoğan’ın yardımcılıklarını Afyon Karahisar Bölgesinden Ömer Faruk Bakır, Antalya Bölgesinden Gürhan Karamelek yaparken, karşılaşmada Antalya bölgesi hakemlerinden Ozan Ergün dördüncü hakem olarak bulundu. Maçın gözlemciliğini Yalçın Kılıçer, temsilciliğini ise Ali Koç yaptı.
HAFTANIN MAÇLARI
Spor Tto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta 12’inci hafta maçlarında 17 gol kaydedildi. 9 maçtan ikisinde gülen taraf deplasman takımları olurken, 3 maç berabere bitti, 4 maçı da ev sahibi ekipler kazandı. Haftanın en gollü karşılaşması 4-1 ev sahibi ekibin lehine biten Kahramanmaraş-erzurumspor maçı oldu. Haftayı en karlı kapatan takım ise Erzin Belediyespor’u gol sağanağına tutan Sakaryaspor olarak belirlendi.
GURUP SIRALAMASI
Spor toto 3’üncü Lig 3’üncü Gurupta Erzurumspor puan kaybederek 5’inci sıradan 8’inci sıraya gerilerken, Erzin Belediyespor’u 3-0 yenen ve puanını 25’e çıkaran Sakaryaspor liderliğini sürdürdü. 20 puanlı iki takımdan Ayvalıkgücü Belediyespor iki, Beylerbeyispor ise üçüncü sırada yer aldı. 19 puanlı Ankara Demirspor 4’üncü sırada kalırken, bu takımı 18 puanlı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, Silivrispor, Anadolu Üsküdar ve Erzurumspor takip etti. 17 puanlı üç takımdan Balçovayaşamspor 9, Orhangazispor on, Erzin Belediyespor ise 11’inci sıraya yerleşti.
 
MAÇIN KARNESİ
STAT: 12 Şubat
 HAKEMLER: Murat Erdoğan xx, Ömer Faruk Bakır xx, Gürhan Karamelek xx
 KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Ferdi xx, Muhammet xx, Edip xx, Aydın xx (Adlan dk. 74 xx), Gazanfer xx (Zafer dk. 64 xx), Yasin xx, Sefa xx (Gökhan dk. 88 xx), Kağan xx, Hakan xx, Mehmet xx, Devrim xx
 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR: Anıl xx, Emre xx, Hüseyin xx (Cebrail dk. 46 xx), Doğa xx, Sefer xx, Murat xx (Yasin dk. 46 xx), Mikail xx, Fatih xx, Emrah xx, İbrahim xx, Aykut xx
 GOLLER: Hakan (dk. 17 ve dk. 81), Mehmet Fuat (dk. 83), Zafer (dk. 88) (Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor), Cebrail (dk. 59) (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)
 SARI KARTLAR: Aydın, Yasin, Hakan (Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor), Emre, Sefer, Hüseyin, Yasin (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)
 
HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
Van B.Ş.B.  0-1  Balçova Yaşam Spor
Bayburt Grup Özel İdare 0-0  Ankara Demirspor
İstanbul Güngörenspor  2-0  Silivrispor
Beylerbeyispor  1-0  Ayvalıkgücü Bld.Spor
Kahramanmaraş B.Ş.B.  4-1  Erzurumspor
Orhangazispor  1-2  Anadolu Üsküdar 1908 Spor
Etimesgut Bld. Spor  0-0  Kayseri Şekerspor
Bergama Belediyespor  1-1  Sandıklıspor
Sakaryaspor A.Ş.  3-0  Erzin Belediyespor
 
 
13’ÜNCÜ HAFTA MAÇ PROGRAMI
Erzin Belediyespor - Ankara Demirspor
Sakaryaspor A.Ş.- Bergama Belediyespor
Erzurumspor - Bayburt Grup Özel İdare
Silivrispor - Kahramanmaraş B.Ş.B.
Sandıklıspor - Van B.Ş.B.
Balçova Yaşam Spor - Etimesgut Bld. Spor
Ayvalıkgücü Bld.Spor - Orhangazispor
Anadolu Üsküdar 1908 Spor - İstanbul Güngörenspor
Kayseri Şekerspor - Beylerbeyispor

Editör

Son Güncelleme: 17.11.2014 00:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.