Erzurum kızı Samsun’da tarih yazdı!

Erzurum kızı Samsun’da tarih yazdı!

admin
admin
07 Mayıs 2019 Salı 18:33
Erzurum kızı Samsun’da tarih yazdı!

Vedat REFAYELİ

Melda Ela Çomaklı Uçar, Erzurum’da çoğu kişinin yakından tanıdığı ‘Zekiye abla’nın kızı. Bir süreden beridir Samsun’da Beden Eğitim hocalığı yapıyor. Erzurum, İstanbul, Ankara ve Kocaeli’den sonra buz pateni salonunun açıldığı illerden olan Samsun’da da sürat pateninin başlamasını istiyor ve bu konuda Erzurum’un kızı olan Ela hocamdan özel talepte bulunmuştuk. O da kısa süre içerisinde buza girdi ve Anadolu Yıldızlar Ligi için yarışmacı sporcu hazırlığına başladı. Ve o gün geldi çattı, Erzurum ile Kocaeli’den sonra Samsun da, tarihinde ilk defa sürat pateninde yarışmacı çıkartmak süretiyle ‘’Ben de varım’’ dedi.

Melda Ela Çomaklı Uçar, beraberinde antrenör arkadaşı Çağatay Seven ile birlikte 2 sporcuyla Erzurum’a geldi ve 2 gün süren Anadolu Ligi yarışlarına katıldılar. Böylelikle bir spor kenti olan Samsun için atılan bu adımın kaydı tarihe düşmüş oldu. Ne güzel bir mutluluk. Ela sayesinde kızı Elfin Berra Uçar ile Yavuzhan Apak, Samsun’un ilk resmi sürat pateni sporcuları olarak tarihe isimlerini yazdılar.

Samsun yarın sürat pateninde bir yerere gelirse inanıyorum ki bu ilk’i başlatan ve büyük fedekarlık gösteren ve daha bebekken dahi her daim sporcu kimliği ile tanıdığım Erzurum’un kızı Ela’yı da hep hayırla yadedecektir. Samsun ekibini buzda görmekten mutluluk duyduğumu belirtiyor, ‘’Hoşgeldiniz’’ diyor, hepsini yürekten kutluyor, öpüyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.