Dadaş üç puanla tanıştı

Trendyol 1. Lig'in 5. haftasında Erzurumspor FK ile Altay karşı karşıya geldi. Kazım Karabekir Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 4-0 kazandı.

admin
admin
16 Eylül 2023 Cumartesi 19:57
Dadaş üç puanla tanıştı

Erzurumspor FK, haftalar sonra taraftarının yüzünü güldürdü. Sezonun başından bu yana 3 beraberlik, 1 de mağlubiyeti bulunan mavibeyazlı takım, kendi sahasında konuk ettiği Altay’ı 4-0 mağlup etti.

Eren (2), Celal ve Rosheuvel’in kaydettiği gollerle galibiyet hasretini kendi sahasında gideren Erzurumspor, Altay zaferiyle puanını 6’ya yükseltirken, sıralamada ise 3 basamak üste çıktı.

Dadaş’ın Kazım Karabekir Stadyumu’nda sergilediği futbol, birbiri ardına gelen gollerle adeta şölene dönüşürken, Erzurumsporlu taraftarlar uzun bir aradan sonra ilk kez rahat bir maç seyretti.

Tribünlere beklenen ilgi yine gösterilmese de, taraftarlar stadyumdan neşeyle ayrıldı. Erzurumsporlu futbolcuların hayli istekli ve hırslı oldukları dikkatlerden kaçmazken, Sefa Akgün, Rosheuvel, Estrela ve Eren göz doldurdu.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri, 20. dakikada Celal Hanalp, 38. dakikada penaltıdan Eren Tozlu kaydetti. İlk yarının uzatma dakikalarında 45+1'de Tozlu, tekrar sahneye çıkarak 3. golü attı.

İkinci yarının bitimine yakın 86. dakikada Mikhail Kenro Rosheuvel, topu ağlarla buluşturmasını bildi.

Bu sonuçla beraber Erzurumspor FK puanını 6'ya yükseltirken konuk ekip Altay ise 3 puanda kaldı.

KUTLU'DAN MAÇ SONU ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Hakan Kutlu, tüm takımı tebrik etti. Maçı net bir skorla kazandıkları için çok mutlu olduğunu dile getiren Kutmlu, “Aslına bakacak olursak ligin ilk 4 haftası zorlu bir fikstürümüz vardı. Oynadığımız 4 rakibimiz ligin güçlü ekipleri olmasına rağmen kazanmaya yakın taraf bizdik. İçeride oynadığımız Manisa FK maçını bu karşılaşmadan daha iyi oynamıştık ancak şanssız bir şekilde kaybettik.” dedi.

“Oyuncularım oyunun iki yönünü iyi oynadı. Hem defansif hem de ofansif şekilde istediğimiz her şeyi sahaya yansıttılar.” diyen Hakan Kutlu, “Altay bu ligde iyi oyuncuları olan, köklü bir camia. Maç kolay gibi görünse de bizim açımızdan zor bir maçtı ve kırılma anları olan bir karşılaşmaydı. Bir kez daha oyuncularımı güzel oyun ve galibiyetten dolayı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Kulüp Başkanı Ahmet Dal’ın çok özverili olduğunu ve takım için büyük mesai harcadığının altını çizen Teknik Direktör Kutlu, “Kendisine teşekkür ediyorum. Tüm ekibimle, oyuncu grubumuzla ve çalışan personelimize kadar hepimiz büyük emek veriyoruz.” diye konuştu.

Kutlu, sözlerine şöyle devam etti: “En yüksek puanla iyi futbol oynayıp, iyi futbol izlettirip yensek de yenilsek de mücadele eden, sonuna kadar terinin son damlasına kadar savaşan bir takım istiyoruz. Devre arası inşallah transfer yasağı açılırsa ondan sonra süreci değerlendireceğiz. Biz oynadığımız bütün maçlarda gerçekten çok yeterli pozisyon sayısına girdik. Eren’in şanssızlığı vardı, vurduğu toplarda ya kaleciler iyi kurtarış yapıyordu ya da iyi vuruşlar gol olmadı. Ama bugün golle tanıştı ve o da üzerinden büyük bir yük attı. Eren çok önemli ve kaliteli bir oyuncu. Hem bu lig için hem de yukarıdaki lig için son derece özellikli bir oyuncu. Bugün 4 gol attık ama geçmişte oynadığımız 4 maçta da golle buluşabilecek sayıda pozisyona girmiştik.”

Basın toplantısında taraftarlara de teşekkür eden Kutlu, “Ayrıca bir konuya da açıklık getirmek istiyorum. Biz buraya gelirken taraftarımız beni içeriye çağırmış. Buraya geldiğimiz için gidemedik özür diliyorum. İlgilerine ve desteklerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki karşılaşmada tribüne yanlarına gideceğim.” dedi.

Stat: Erzurum Kazım Karabekir

Hakemler: Abdullah Buğra Taşkınsoy, Hasan Erdoğan, Salih Burak Demirel

Erzurumspor FK: Mehmet Göktuğ Bakırbaş, Celal Hanalp (Dk. 83 Süleyman Koç), Mustafa Yumlu, Hasan Batuhan Artarslan, Mustafa Akbaş, Muhammed Furkan Özhan (Dk. 74 Yakup Kırtay), Estrela (Dk. 83 Özgür Sert), Orhan Ovacıklı, Sefa Akgün (Dk. 70 Alican Özfesli) Eren Tozlu (Dk. 83 Hüseyin Mevlütoğlu), Rosheuvel

Altay: Ozan Evrim Özenç, Salih Sarıkaya, Kuban Altunbudak (Dk. 46 İbrahim Öztürk), Sefa Özdemir, Efe Sarıkaya (Dk. 61 Yusuf Tekin), Zeki Yıldırım, Ceyhun Gülselam (Dk. 82 Arda Gezer), Onur Efe, Tolga Ünlü (Dk. 74 Mehmet Gündüz), Caner Baycan (Dk. 46 Ali Kızılkuyu), Paixao

Goller: Dk. 20 Celal Hanalp, Dk. 38 (penaltıdan) ve Dk. 45 Eren Tozlu, Dk. 86 Rosheuvel (Erzurumspor FK)

Sarı kartlar: Dk. 34 Sefa Özdemir (Altay), Dk. 52 Mustafa Yumlu (Erzurumspor FK)

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.