Dadaş ‘fırtına’yı elinden kaçırdı

Süper Lig'in 30. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Trabzonspor, 0-0 berabere kaldı.

admin
admin
15 Mart 2021 Pazartesi 06:46
Dadaş ‘fırtına’yı elinden kaçırdı

Trabzonspor, iki haftada beş puan kaybı yaşarken, düşme hattından kurtulmaya çalışan Erzurumspor'un ise galibiyet hasreti 5 maça çıktı. BB Erzurumspor rakibi karşısında etkili bir futbol ortaya koymasına rağmen aradığı golü bulamadı.

Süper Lig’in 30. haftasında ilk üç sıra ile arasındaki puan farkının açılmasını istemeyen Trabzonspor, deplasmanda düşme hattında yer alan Erzurumspor ile karşılaştı. Pozisyon açısında özellikle ilk yarısı kısır geçen maç, 0-0 berabere sona erdi. Geçtiğimiz hafta Alanyaspor’a evinde oynadığı maçta 3-1 yenilen Trabzonspor, bir puan kaybı da bu hafta yaşamış oldu. Erzurumspor ise ligde üst üste beşinci maçından da galibiyet alamadan ayrıldı.

İki takımın da önde pres yaptığı ve rakibinin çıkmasını zorlaştırdığı karşılaşmada ilk 45 dakikada net fırsat yaşanmadı. İkinci yarının son bölümünde ise karşılıklı gelişen ataklarda gol sesi çıkmadı. Trabzonspor’un hücumda çoğalmakta sıkıntı çektiği gözlenirken, Erzurumspor’un ise final paslarında yaptığı hatalar dikkat çekti.

Maçtaki ilk isabetli şutunu 72. dakikada bulabilen Trabzonspor, zeminin de kötü olması nedeniyle oynamak istediği pas oyununu sahaya yansıtamadı. Kaptığı toplarla hızlı ataklar geliştiren Erzurumspor, rakibine oranla daha etkili görünse de, atakları sonlandırmada başarılı olamadı. Büyük bölümü orta saha mücadelesi olarak geçen maçın temposu, son 15 dakikada arttı.

Bu bölümde hem Trabzonspor, hem de Erzurumspor net fırsatlar bulmalarına rağmen topu ağlara gönderemedi. Erzurumspor, Trabzonspor’a oranla üç puana daha yakın taraf gibi görünse de, yakaladığı fırsatlarda skor tabelasını değiştiremedi. Trabzonspor ise tüm maçı orta sahadan çekilen bir isabetli şutla tamamladı.

Bu beraberlikle Erzurumspor puanını 27’ye, Trabzonspor ise 52’ye yükseltti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR-TRABZONSPOR MAÇINDAN NOTLAR

Süper Lig'in 30. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a konuk olan Trabzonspor, son maçına göre ilk 11'de 5 değişiklikle sahada yer aldı.

Bordo-mavili takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, 29. haftada Aytemiz Alanyaspor'a 3-1 yenildikleri maçın kadrosunda bulunan oyunculardan Serkan Asan, Baker ve Afobe'yi yedeğe çekti. Tecrübeli teknik adam, bu futbolcuların yerine Djaniny Samedo, Yunus Mallı, Abdulkadir Parmak, Hüseyin Türkmen ve Hosseini'yi görevlendirdi. Vitor Hugo sarı kart cezası, Berat Özdemir de sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

Trabzonspor müsabakaya Uğurcan Çakır, Marlon, Hüseyin Türkmen, Hosseini, Nwakaeme, Bakasetas, Ekuban, Djaniny Samedo, Yunus Mallı, Edgar le ve Abdulkadir Parmak 11'i ile çıktı.

Bordo-mavili takımın yedek kulübesinde ise Erce Kardeşler, Yusuf Sarı, Safa Kınalı, Da Silva, Atakan Gündüz, Ahmetcan Kaplan ve Faruk Can Genç yer aldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da ise geride kalan haftada Göztepe ile oynanan maçın kadrosunda 3 değişiklik yapıldı.

Göztepe maçında kırmızı kart gören Manuel Da Costa kadroda yer almazken mavi-beyazlı ekip Trabzonspor maçına Szumski, Butko, Petru Boumal, El Kabir, Emrah Başsan, Berdich, Leo, Teikeu, Osman Çelik, Chahechouhe ve Cenk Ahmet Alkılıç 11'i ile sahaya çıktı.

Mesut Bakkal, Da Costa, Murat Uçar ve Rashanu'nun yerine Butko, Emrah Başsan ve Teikeu'yu sahaya sürdü.

MAÇAN DAKİKALAR

5. dakikada ev sahibi ekipte Emrah Başsan, ceza sahası içinde topa sert vurdu. Kaleci Uğurcan Çakır, meşin yuvarlağı çeldi.

16. dakikada Yunus Mallı'nın ceza sahası dışından plasesinde, top az farkla auta gitti.

40. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un atağında sağ kanattan ceza sahası içine giren Cenk Ahmet Alkılıç'ın yerden ortasında kademeye giren Hosseini, topun El Kabir'e gitmesini engelledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz tamamlandı.

72. dakikada Cenk Ahmet Alkılıç'ın ceza sahasına ortasında yükselen Teikeu topa kafa vurdu. Meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.

73. dakikada Flavio'nun ceza sahası dışından vuruşunda, yerden seken topu kaleci Szumski kontrol etti.

77. dakikada Aatıf'ın sağdan ceza sahasına çevirdiği topa altıpas önünde müsait durumdaki Rahman Buğra Çağıran vurdu. Savunmada Hüseyin Türkmen'e çarpan meşin yuvarlak az farkla üstten kornere çıktı.

80. dakikada Ekuban'ın pasında ceza sahasında kaleci Szumski ile karşı karşıya kalan Djaniny, sol ayağıyla topa sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

90. dakikada kullanılan köşe atışı sonrasında oluşan karambolde topa son olarak Aatıf vurdu. Meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

Karşılaşma, golsüz sona erdi.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: 0 - Trabzonspor: 0

Stat: Erzurum Kazım Karabekir

Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Ok, Mehmet Cem Satman

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Szumski, Butko, Teikeu, Schwechlen, Bergdich, Boumal, Osman Çelik (Dk. 75 Rahman Buğra Çağıran), Cenk Ahmet Alkılıç (Dk. 75 Obertan), Aatıf, Emrah Başsan (Dk. 87 Darri), El Kabir (Dk. 60 Novikovas)

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen, Edgar le, Hosseini, Marlon, Yunus Mallı (Dk. 65 Flavio), Abdulkadir Parmak (Dk. 86 Baker), Ekuban, Bakasetas, Nwakaeme (Dk. 75 Yusuf Sarı), Djaniny

Sarı kartlar: Dk. 62 Boumal, Dk. 63 Bergdich (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.