Dadaş coştu bir kere

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında üst sıraları zorlayan iki takımın mücadelesinde, BB Erzurumspor evinde İstanbulspor ile karşı karşıya geldi.

admin
admin
04 Aralık 2021 Cumartesi 20:44
Dadaş coştu bir kere

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında üst sıraları zorlayan iki takımın mücadelesinde, BB Erzurumspor evinde İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Dadaşlar, sahadan 3-1 galip ayrıldı.

BB Erzurumspor, Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında sahasında İstanbulspor ile karşı karşıya geldi.

Ev sahibi ekip, 1-0 geriye düştüğü müsabakayı her iki devrede bulduğu gollerle 3-1 kazandı.

Bu sonuçla BB Erzurumspor son 5 maçta, 4 galibiyet, bir beraberlik alarak 13 puan çıkardı.

Erzurumspor'a galibiyeti getiren golleri Malle, Eren Tozlu ve Hasek kaydetti.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf İstanbulspor oldu. İlk dakikalarda ev sahibi ekibin kalesine yüklenen İstanbul ekibi, BB Erzurumspor’un kalecisi Szumski’nin uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza alanının dışında önünde bulan Ethemi düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi.

Bu golün ardından toparlanan Dadaşlar rakip kaleye yüklenmeye başladı. Mücahit’in pasıyla ceza sahasına giren Malle, şık ve estetik bir gole imza attı. Ceza sahasının sol çaprazında dar alandan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderen Malle skoru eşitledi. Golden sonra da ataklarını sıklaştıran Dadaşlar, Mustafa Yumlu’nun ortasına Eren’in vurduğu kafa ile 2-1 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlanırken, ikinci yarıda da etkili olan mavi-beyazlı ekip, 67. dakikada Mücahit’in pasına Hasek’in düzgün vuruşuyla skoru belirledi ve üç puanı üç golle aldı.

Bu sonucun ardından puanını 28'e yükselten BB Erzurumspor, 1. Lig'de zirveye yerleşti.

Zorlu Erzurum deplasmanından eli boş ayrılan İstanbulspor ise 20 puan, maç fazlası ve averajla 6. sırada konumlandı.

SÖZERİ: GERİ DÜŞSEKTE ÇEVİRMESİNİ BİLDİK

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, karşılaşmada iyi bir performans gösterdiklerini söyledi. Maça iyi hazırlandıklarını ama iyi başlayamadıklarını kaydeden Sözeri, oyunu özellikle orta sahada oturtmada sıkıntı yaşadıklarını vurguladı.

Sözeri, şunları söyledi: "Rakibimiz bizden daha iyi başladı maça ve pas yaptı. Paylaşımlarda biraz eksik kaldık ve hata yaptık. Dolayısıyla o ara bireysel hatadan golü kalemizde gördük ama yediğimiz golden sonra vazgeçmedik. Bizim takımımızın en büyük özelliklerinden birisi bu. Geriye düşsek de çevirmesini bildik." diye konuştu.

OYUNCULARIM VAZGEÇMEDİ

Oyuncularının hava şartlarına rağmen Erzurumspor'a yakışan performans gösterdiklerini ifade ederek tebrik eden Sözeri, "Gerçekten vazgeçmediler, vazgeçmiyorlar, inandılar, inandırdılar. O anlamda oyuncularımı ayrıca kutluyorum. Bakıldığı zaman ikinci yarı oyunun hakimi bizdik. Belki topun oyunda kalma süresi rakibimizde gibi gözükse de daha doğru işler yaptık ve sahada daha doğru durduk. Oyuncularımız iyi performans gösterdi. Dolayısıyla güzel bir galibiyet aldık. Yolumuza devam ediyoruz. Hedefimiz Süper Lig'e yükselmek. Taraftarlarımızın önünde puan kaybına tahammülümüz yok. Gerçekten güzel ve üst düzey bir mücadeleyle kazandık."

Sözeri, soğuk havada takımını yalnız bırakmayan ve destek veren taraftara da teşekkür etti.

DALGIÇ: RAKİBİMİZ İYİ BİR TAKIM

İstanbulspor Teknik Sorumlusu Mehmet Hüseyin Dalgıç ise, iki takım için de önemli bir maça çıktıkları ifade ederek, sahaya galibiyet için çıktıklarını, öne geçmelerine rağmen bunu başaramadıkları için üzgün olduğu dile getirdi. Dalgıç, "Galibiyet için çıktığımız maçta 1-0 öne geçtik. O fırsatı da yakaladık ama iki tane pozisyon hatasından 2-1 mağlup duruma düşünce, ikinci yarı geri gelmek için çok çabaladık fakat başarılı olamadık. Üçüncü golü de yiyince oyundan nispeten biraz daha düşmüş olduk. Rakibimiz Süper Lig'de yer almış, yabancı oyuncuları Avrupa'nın önemli takımlarında oynamış bir takım. Kendilerine bundan sonraki maçlarında başarılar diliyoruz. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Eyüpspor maçı bizim için daha çok önem kazandı."

Stat: Erzurum Kazım Karabekir

Hakemler: Yasin Kol, Murat Şener, Mehmet Şengül

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Szumski, Orhan Ovacıklı, Mustafa Yumlu (Dk. 75 Mustafa Akbaş), Aykut Demir, Mucahit Albayrak, Hasek, Gökhan Alsan, Novikovas, Eren Tozlu (Dk. 75 Oltan Karakullukçu), Malle (Dk. 90 Süleyman Koç), Olanare (Dk. 64 Estrela)

İstanbulspor: Alperen Uysal, Oğuzhan Berber (Dk. 80 Berkay Görmez), Mehmet Yeşil, Okan Erdoğan, Ali Yaşar, Melih Kabasakal, Cajic (Dk. 53 Mertan Caner Öztürk), Muammer Sarıkaya (Dk. 85 Topalli), Eslem Öztürk (Dk. 80 Ferhat Yazgan), Ethemi, İbrahim Yılmaz

Goller: Dk. 10 Ethemi (İstanbulspor), Dk. 36 Malle, Dk. 40 Eren Tozlu, Dk. 67 Hasek (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Sarı kartlar: Dk. 23 Ethemi (İstanbulspor), Dk. 34 Aykut Demir, Dk. 45+1 Eren Tozlu, Dk. 61 Szumski (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Editör

Son Güncelleme: 06.12.2021 08:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.