Dadaş ateşe, Samsun zirveye

Spor Toto 1. Lig'in 22'inci hafta mücadelesinde Erzurumspor Futbol Kulübü deplasmanda Yılport Samsunspor’a 2-1 mağlup oldu.

admin
admin
31 Ocak 2023 Salı 09:27
Dadaş ateşe, Samsun zirveye

Spor Toto 1. Lig'de 22. haftanın perdesi, Yılport Samsunspor - Erzurumspor Futbol Kulübü karşılaşmasıyla kapandı. Karşılaşmada 1-0 öne geçen Erzurumspor FK, karşılaşmadan 2-1 mağup ayrılarak puansız döndü. Karadeniz ekibi bu galibiyetle 41 puana yükselerek averajla liderlik koltuğuna oturdu.

Karşılaşmanın 28. dakikasında Orhan ile öne geçen Erzurumspor bu golden iki dakika sonra Tanque'nin golüne engel olamadı. İkinci yarının 76. dakikasında Osman Çelik ile öne geçen Samsunspor karşılaşmadan 3 puan ile ayrılan taraf oldu. Erzurumspor'da Cengizhan Bayrak ikinci sarıdan kırmızı kart görerek 92. dakikada takımını 10 kişi bıraktı.

Samsunspor yenilmezlik serisini 12 maça çıkardı.

Erzurumspor ise küme düşme hattının bir basamak üstünde 18 puanda 15. sırada yer aldı.

BİLAZER: ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Erzurumspor FK Teknik Direktörü Muzaffer Bilazer, transfer yasağı başta olmak üzere birçok sıkıntıyla uğraştıklarını söyledi.

Zor bir maç oynadıklarını ifade eden Muzaffer Bilazer, "Samsunspor'un liderlik maçıydı. İyi bir oyun oldu. Maçı kazanabilirdik. İyi bir atmosfer vardı. Bizim açımızdan hakem üzerinden maçı okumamız gerekiyor. Zorluklarla ve transfer yasağı ile mücadele ediyoruz. Hakemler birçok maçta bize kart konusunda cömert davranıyor. Kırmızı kart yediğimiz pozisyonun ardından hakeme itiraz ederken sarı kart gördüm. Bunun Samsunspor ile alakası yoktu.” dedi.

Pozisyonla ilgili tepki gösterirken koridorlarda polis saldırısına maruz kaldıklarını aktaran Bilazer, “Polis bana, Mustafa Yumlu ve başkanımıza vurdu. Üzerimize kan bulaştı. Emniyet güçleri koridorlarda yenilen takımlara daha toleranslı olmalı. Gereksiz bir arbede yaşandı.” diye konuştu.

“Çok iç açıcı bir durumda değiliz.” diyen Bilazer, “İyi oynadığımız birçok maçı kazanamadık. TFF ve hakemlerin de bu noktalarda bize olumsuz etkisi oldu. Mağdurluklarımız skorlara yansıdı. Bu kötü günleri atlatmak için daha çok çalışacağız" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Yılport Samsunspor: 2 - Erzurumspor FK: 1

Stat: Samsun Yeni 19 Mayıs

Hakemler: Oğuzhan Çakır, Mehmet Kapluhan, Hasan Hüseyin Tetik

Yılport Samsunspor: Szumski, Alim Öztürk, Celil Yüksel (Dk. 61 Soner Aydoğdu), Fofana (Dk. 80 Cihan Kahraman), Zeki Yavru, Yunus Emre Çift, Ali Kaan Güneren (Dk.61 Yusuf Abdioğlu), Laura, Soner Gönül, Osman Çelik (Dk. 80 Ahmet Sağat), Tanque (Dk. 90+3 Polat Yaldır)

Erzurumspor FK: Rıdvan Oğuzhan Yağcı, Mustafa Akbaş, Ufuk Budak (Dk. 84 Muhammed Furkan Özhan), Hasan Batuhan Artarslan, Shala, Eren Tozlu, Özgür Sert (Dk. 84 Alican Özfesli), Mustafa Yumlu, Cengizhan Bayrak, Olanare, Orhan Ovacıklı (Dk. 68 Celal Hanalp)

Goller: Dk. 28 Orhan Ovacıklı (Erzurumspor FK), Dk. 30 Tangue, Dk. 76 Osman Çelik (Yılport Samsunspor)

Sarı kartlar: Dk. 45+3 Fofana, 45+5 Alim Öztürk, Dk. 90+8 Soner Aydoğdu (Yılport Samsunspor), Dk. 32 Eren Tozlu (Erzurumspor FK)

Kırmızı kart: Dk.90+2 Cengizhan Bayrak (Erzurumspor FK)

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.