Buzlar eridi

TFF 1. Ligde mücadele eden BB Erzurumspor’da yönetim ile Teknik Direktör arasında primler yüzünden esen soğuk rüzgar son buldu.

admin
admin
28 Eylül 2021 Salı 10:17
Buzlar eridi

Haftaiçi yaptığı açıklamada 29 Eylül Çarşamba gününe kadar primlerin ödenmesi halinde görevi bırakacağını açıklayan Teknik Direktör Erkan Sözeri ile Basın Sözcüsü Ahmet Dal basının karşısına çıktı.

Dal ile Sözeri, kulüp binasında düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Teknik Direktör Erkan Sözeri’nin iyi niyetli bir şekilde görev yaptığını dile getiren Ahmet Dal, "Hocamızla bir toplantı gerçekleştirdik. Yapmaya çalıştığı şey bu takıma değer katmak ve ekibimizi başarıya ulaştırmak. Kendisi daha önce de birlikte çalıştığımız, hatta başka takımları çalıştırdığı zaman da sürekli konuştuğumuz ender insanlardan biri.” dedi.

25-30 milyonu bulan bir bütçeyle takım kurduklarını kaydeden Dal, ligde 20 milyona takımlar kurulduğunu ve kendilerinin 25 milyon liralık bir bütçe çıkararak üst düzey bir takım oluşturduklarını kaydetti. Kulübün maddi anlamda çok da rahat olmadığına işaret eden Dal, sadece 1,5-2 milyon lira elektrik borçlarının olduğunu bunun yanında vergi ve sigorta gibi bir çok giderlerinin de buluduğunu belirtti.

Sözeri’nin açıklamalarıyla ilgili de bilgi veren Dal, şunları kaydetti: “Yönetim olarak Sözeri’nin yayına bağlandığını sonradan öğrendik. Gönül isterdi ki bunları istişare edelim, kendi aramızda konuşalım. Keşke çok daha fazlasını yönetimimize söyleseydi. Bugün karakterli 21 oyuncu transfer edilmiş, iyi giden bir takım var. Bu ekibe sahip çıkmazsak, ne konuşacak bir takım, ne de eleştirecek bir yönetim buluruz. Daha önceki Erzurumspor'da bunu yaşadık. Tekrar olmasın diye bu takıma sahip çıkalım. Bu sene mücadeleci bir takım kurduk. Kendi aralarındaki arkadaşlık da güzel. Bu takımı kurabilmek sadece parayla olabilecek bir iş değil. Zahmetli, zor bir süreçten geçerek takımı bu hale getirdik."

Teknik Direktör Erkan Sözeri ise, açıklamalarının amacından çok farklı yerlere gittiğini ifade ederek, “Biz kendimizi ifade etmek, dertleşmek gibi bir ruh haline bürünmüştük. Bazı eleştiriler oldu ama bu spontane gelişti. Hassas bir döneme geldi. Sezon başından beri ara ara yaşadığımız finansal sorunları belirttim." ifadelerini kullandı.

"Benim mutsuzluğum sadece primlere değil. Ben kendi param için burada savaşmıyorum, savaşmadım da.” diyen Sözeri, Adanaspor maçının ilk yarısında sergilenen futbol canımı sıktı. Hatta devre arasında da bu durumu oyuncularıma aktardım. Erzurumspor'da kimsenin parasının kalmayacağını da biliyorum. Bazı şeylerin zamanı var. Çok hassas bir noktada içimi döktüm. İlk yarıyı gördükten sonra, 'Bu takımı motive edemeyeceğim.' şeklinde bir ruh haline büründüm. Yalan yanlış bir şey yok. Orada konuşulup konuşulmayacağı tartışılır. Ben de 'Keşke orada konuşmasaydım.' diyorum. Çünkü benim yönetimle farklı ilişkilerim var." şeklinde konuştu.

Açıklamasındaki amacın şehrin dinamiklerinin harekete geçirmek olduğuna vurgu yapan Erkan Sözeri, takım içindeki sorunların çözülemeyecek şeyler olmadığını da sözlerine ekledi. Sözeri, "Keşke açıklama yapmasaydım da, yönetimle konuşsaydık. Bu açıklamamın ruh halini bir tarafa bırakırsak, amaçlarımdan bir tanesi de şehrin dinamiklerinin harekete geçmesiydi. Ben siyaset bilmem, aklımda yoktur. Bu açıklamaları yaparken kötü bir amacım yoktu. Anlık bir gelişme. Bu da bana tecrübe oldu. Erzurumspor bir marka ve bazı şeyleri insanlar bilsin. Sorunları ben yaşıyorum. Oyuncular bize lazım. Ben Adanaspor maçının ilk yarısını gördükten sonra gerçekten çok endişelendim. Çünkü bu takımın şampiyon olacağına yüzde yüz inananlardanım. Yoksa burada olmam. Ben Büyükşehir Belediye Erzurumspor aleyhine bir şey yapmam." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.