Bozkırın serin havası atletlerin nefesini açtı

Türkiye'nin birçok bölgesinde sıcaklıklar yüksek olmasına rağmen ülkenin en yüksek yerleşim alanlarından olan Erzurum'daki serin havada düzenlenen 3. Uluslararası Sprint ve Bayrak Yarışmaları Kupası, atletlerin yüzünü güldürdü.

admin
admin
14 Haziran 2017 Çarşamba 01:33
Bozkırın serin havası atletlerin nefesini açtı

Erzurum'da hafta sonu düzenlenen 3. Uluslararası Sprint ve Bayrak Yarışmaları Kupası'nda hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyretmesi sporculara rekor getirdi.

Türkiye'nin birçok bölgesinde hava sıcaklığının yüksek seyretmesi vatandaşları bunaltırken ülkenin en yüksek rakımlı yerleşim alanlarından olmasının da etkisiyle Erzurum'da yaşanan serinlik, kentte 10-11 Haziran'da düzenlenen 3. Uluslararası Sprint ve Bayrak Yarışmaları Kupası'na katılan sporcuların yüzünü güldürdü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Tartan Pisti'nde, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) öncülüğünde gerçekleştirilen yarışlarda Türkiye rekorları kırıldı.

Yarışlarda, erkekler 400 metre finalinde Batuhan Altıntaş, 45.85'lik dereceyle gençler Türkiye rekorunu kırmayı başardı. Milli sporcu, bu kategoride 46.18'le Mehmet Güzel'e ait rekorun yeni sahibi oldu. Batuhan, Türk atletizm tarihinde Yavuz Can'dan sonra 400 metreyi 46 saniyenin altında koşan ikinci atlet olmayı başardı.

Milli sporcu Mizgin Ay, 100 metre finalinde 11.58, 200 metre finalinde ise 23.95'lik dereceyle yıldızlar Türkiye rekoru kırdı. 100 metrede kendisine ait dereceyi geliştiren Mizgin, 200 metrede 24.10'la Nimet Karakuş'a ait rekorun yeni sahibi oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarihinde 200 metreyi 24 saniyenin altında koşan ilk sporcu olan Mizgin, kırdığı rekorla Avrupa atletizm listesine adını yazdırmanın yanı sıra dünya sıralamasında da 12'nciliğe yükseldi.

ÇİNTİMAR: "ATLETLERİMİZ İLKLERİ BAŞARDI"

TAF Başkanı Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 2 yılda yapılan müsabakaların rekorlarla dolu olduğunu belirtti.

Milli atletlerin ciddi rekorlara imza attığını vurgulayan Çintimar, "Bu çocuklarımız uluslararası alanda hem ülkemizi temsil etme anlamında hem de burada koştukları derecelerle tarihimizin ilklerini başardı. Örneğin Batuhan Altıntaş, tarihimizde ikinci kez 45 saniyede koşan sporcumuz oldu. Yine Mizgin Ay rekor kırdı. İnşallah uluslararası alanda ciddi dereceler almak için gelişerek devam edeceğiz." diye konuştu.

BATUHAN: "DERECEYİ 45.50'YE ÇEKMEK İSTİYORUM"

Aldığı başarıyla Avrupa gençler ikincisi olmayı başaran milli atlet Batuhan Altıntaş ise "45.85 daha önce koşmam gereken bir dereceydi. Ama şükürler olsun bunu Erzurum'daki serin havada başardım. Kulübüm ve antrenörüm sayesinde buralara geldim ve Avrupa gençler ikincisi oldum." dedi.

Batuhan, çalışmalarına düzenli şekilde devam ettiğini ifade ederek, "Şimdi sırada Avrupa şampiyonası var bu dereceyi yine yaparak ülkeme madalya kazandırmak istiyorum. Öncelikle bu dereceyi hedefim olan 45.50'ye çekmek istiyorum. Çünkü bu derece dünya şampiyonasında Londra'nın barajı. Bu dereceyle koştuğum zaman ikinci büyük hedefim olan Avrupa şampiyonasında madalya kazanacağıma inanıyorum." şeklinde konuştu.

MİZGİN: "HEDEFİM OLİMPİYAT MADALYASI"

Yıldızlar kategorisinde mücadele eden milli atlet Mizgin Ay ise daha önce de 400 metre rekorunu kırdığını belirterek, "Federasyonumuza böyle bir yarış düzenlediği için teşekkür ediyorum. Burada en iyi derecelerimi yaptım ve Türkiye rekorunu kırmayı başardım." dedi.

TAF tarihinde 200 metreyi 24 saniyenin altında koşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Mizgin, şunları söyledi:

"100 metrede 11.58'lik derece ile Avrupa birinciliğini elde ettim. 200 metrede de 23.95 dereceyi gördüm yani 24 saniyenin altına inmiş oldum. Antrenmanlarıma düzenli devam ediyorum. Öncelikli hedefim dünya yıldızlar kategorisinde madalya almak, ardından da en büyük hedefim barajı geçerek 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmak ve madalya kazanmak."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.