BOKSUN KALBİ ERZURUM’DA ATACAK

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Erzurum’da düzenlenecek olan Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası’nda ringlerin devleri, altın madalya için mücadele edecekler.

19 Kasım 2012 Pazartesi 08:51
BOKSUN KALBİ ERZURUM’DA ATACAK

Erzurum, Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası’na hazırlanıyor. 26 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan şampiyona öncesi kente gelen Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Boks İl Temsilcisi ve Bölge Başkanı Kadir Hayta ile birlikte Pusula Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı’ya şehre yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür eden Gözgeç, Pusula Gazetesi’ne yayın hayatında başarılar diledi. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç, “Sabah’ı düşünün diğer gazeteleri gözünüzün önüne getirin bölgede böyle ofis yok. Kimse bu işe kafa yormaz. Karadayı 10 bine yakın ev yaptı şimdiye kadar. Böyle insanların değerinin bilinmesi lazım. Karadayı’yı tebrik ediyorum. Medya gücü Türkiye’de çok önemlidir. Pusula kuruldu çok sevindik. Temennimiz bu güzide kuruluşun büyümesi ve Türkiye ölçeğinde ulusal bir yayın organı olmasıdır” dedi.

 

Şampiyonda bir ilk

Başkan Gözgeç, kentte gerçekleştirilecek olan Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası’nda bir ilkin yaşanacağını, yarı final ve final maçlarının gece oynanacağını açıkladı Gözgeç, “Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası 26 Kasım – 1 Aralık tarihinde Erzurum’da yapılacak. Cumhuriyet tarihinde Erzurum’da kendi dönemimizin ikinci büyük organizasyonunu şehrimizde yapacağız. 500 – 600 sporcu Erzurum’a gelecek. Antrenörler, kulüp yetkilileri ve diğer misafirlerle aşağı yukarı bin kişiyi burada ağırlayacağız. Türkiye’de bütün finaller gündüz yapılır. Bir ilki gerçekleştireceğiz. Yarı final ve final maçları gece oynanacak. Katılımın geniş olması ve şovların yapılması için bu kararı aldık. Bu bir gelenek olacak” diye konuştu.

 

Avrupa ve Dünya şampiyonası heyecanı

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Erzurum’da önümüzdeki yıllarda Avrupa ve Dünya şampiyonalarının yapılacağı müjdesini verdi. Gözgeç, “Avrupa ve Dünya şampiyonasını Erzurum’da yapmak istiyoruz. Bu görevdeyken Erzurum ve boks adına önemli ve büyük bir şampiyona yapmak istiyoruz. Dünyanın devleri, ringlerin efendileri altın madalya için yumruk atacaklar. Dünyanın kalbi Erzurum’da atacak. Bu bizim en büyük hedefimizdir” şeklinde konuştu.

 

Boksta yeni yapılanma

Eyüp Gözgeç, boks sporunda yeni bir yapılanmanın yaşanacağını ifade etti. Bu yapılanmanın federasyonla başlayacağını belirten Gözgeç, şöyle konuştu:

“Türkiye Boks Federasyonu’nun bütün kurumlarında yeniden yapılandırma olacak. Sporcu ve antrenör konusunda da gelişme kaydedeceğiz. Örneğin yabancı antrenör konusuna değinirsek; yabancı antrenörün hem avantajı hem de dezavantajı var.  Çok iyisine rastlarsanız avantajdır, bir ekol oluşturma açısından. Vasat bir adama rastlarsanız bu da bir kayıptır yani dezavantajdır. Ben Küba’dan iki antrenör getirdim Türkiye’ye… Hocalar başarı sağlayamadılar. Bir buçuk yılımız gitti. Türk boksörünün anatomik vücut yapısının uygunluğu her zaman Rus antrenörden yanadır. Onlarla ilgili çalışmamız var. Belki oradan bir antrenör getirebiliriz. Ama benim genel mantığım; Türk çocuğu ve Türk antrenörlerle bir başarının sağlanmasıdır.”

 

Yönetim kurulunda bir Erzurumlu

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Cumhuriyet tarihinde ilk kez federasyonun yönetim kurulunda Erzurumlu işadamının yer aldığını belirtti. Gözgeç, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa Erzurum’dan bir yönetim kurulu üyesi var. O da işadamı Ahmet Metin Karadayı’dır. Boks tarihine bakın, bir tane Erzurumlu yoktur. Çok iyi bir yönetimimiz var. Geçmişte çok büyük sıkıntı yaşadık. Artık sorun olmayacak. Güçlü yönetimimizle birlikte çok güzel işler çıkartacağız” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 19.11.2012 08:54
Anahtar Kelimeler:
Eyüp Gözgeç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.