Bingül kardeşler, İzmir’den birincilikle döndü

Erzurumlu Otizmli 13 yaşındaki ikizler Muhsin Murat ve Aliye Zeynep Bingül, sporda başarılarıyla dikkati çekiyor.

admin
admin
30 Mayıs 2017 Salı 02:53
Bingül kardeşler, İzmir’den birincilikle döndü

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül’ün çocukları Muhsin Murat ve Aliye Zeynep, İzmir’de düzenlenen Özel Sporcular Cimnastik Türkiye Şampiyonası’nda dereceye girerek birincilik elde etmenin gururunu yaşadılar.

Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, "Anne-baba olarak sporcu evlatlarımızın başarısına şahit olmak, bizleri fazlası ile mutlu ediyor" dedi.

İzmir’de Jimnastik Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada 12-15 yaş kategorisinde erkeklerde Muhsin Murat, kızlarda ise Aliye Zeynep ilk sırayı elde etti. Sporda, jimnastiğin yanı sıra kayakla ilgilenen ikizler, Türkiye’deki toplam birincilik sayılarını 7’ye çıkardı.

İkizlerin, Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonunun (INAS) Polonya’da düzenlediği Özel Sporcular Dünya Şampiyonası’nda, gelecek vadeden en iyi özel sporcu ödülünü almış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilmişti.

Muhsin Murat-Zeynep Bingül’ün antrenörü Arif İlhan, ikizlerin Türkiye’de şampiyonluk sayılarını 7’ye yükselten ikizlerin, kayakta da Avrupa beşinciliği ve dünya dördüncülüğü olduğunu ifade ederek, "İkizlerimizin başarılı performansı ile önümüzdeki dönemde ülkemizi sadece temsil etmekle kalmamak, ülkemize madalyalarla dönmek istiyoruz. Normal sedanter sporcuların yakalayamadığı başarıları özel sporcularım Murat ile Zeynep çok çalışarak, çok emek vererek rahatlıkla bu başarıyı yakalıyorlar. Özel sporcularla çalışmak dışarıdan bakıldığında zor gözüküyor ama onlarda ego yok, ön yargı yok, gelecek kaygısı yok; bunu değerlendirdiğin zaman çok iyi şeyler ortaya çıkıyor. Çünkü onlar sporu sevdiği için yapıyorlar, spordan herhangi bir beklentileri yok. Onlar, sporu spor olduğu için seviyor. Bu yüzden başarı erken geliyor. Buradaki en önemli başarı katkısını ise Anne Nesrin Kaya, Baba Ünal Bingül’ün büyük fedakarlık göstermesi ile Murat ile Zeynep’e müsabakalarda birincilik getiriyor. Antrenörleri olarak bende gurur duyuyor ve başarılarını tebrik ediyorum" açıklamalarında bulundu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumOtizmBingül
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.