ALPÇİLER KATILSAYDI GAP ŞAMPİYONU OLURDUK

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Bitlis’in ev sahipliğini yaptığı 9. GAP Kış Spor Oyunları’nda Alp Disiplinde kayakçıların yarışlara katılmamasına rağmen il olarak klasmanda üçüncü olduklarını söyledi.

02 Şubat 2015 Pazartesi 14:03
ALPÇİLER KATILSAYDI GAP ŞAMPİYONU OLURDUK
Bitlis’te yapılan 9. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu İllerarası Kış Spor Oyunları’nın yankıları sürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl Bitlis’te 9.cusu düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Sporları yarışları sona erdi. 30 Ocak - 01 Şubat 2015 tarihleri arasında başlayan GAP Kış Spor oyunları, Alp Disiplini, Kayaklı Koşu ve Snowboard dallarında yapıldı. Erzurum Alp Disiplini yarışlarına iştirak etmedi. Sadece Ceren Şeflek alp displini yarışlarına katılarak hem büyük slalomda hem de küçük slalomda birinci olarak altın madalya kazandı. Erzurum’un diğer alpçileri önlerinde zorlu yarışlar olduğu için Bitlis’teki yarışlara katılamadı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, yarışlara genelde kayaklı koşu ve snowboard branşlarında katıldıklarını ve sporcuların iyi neticeler aldıklarını söyledi. GAP’ta genel klasmanda üçüncü olarak kupayı Erzurum’a getirdiklerinin altını çizen Taşkesenligil, “Alp disiplinde kayakçılarımız yarışlara katılmış olsaydı, GAP’ta açık ara birinci olurduk” dedi.

GENEL MÜDÜRLÜK BÜYÜK ÖNEM GÖSTERDİ

Bitlis’te yapılan GAP Kış Spor Oyunları’nın kortej yürüyüşü ile başladığını belirten Taşkesenligil, Spor Genel Müdürlüğü’nün kış spor oyunlarına büyük bir önem verdiğinin altını çizdi. Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya ve Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan’ında yarışları yakından takip ettiğini belirten Taşkesenligil, sporun bütün branşlarında sporu tabana yayma adına Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan başta olmak üzere tüm birimlerinin seferber olduklarını söyledi. Taşkesenligil, “Bitlis’te iyi bir etkinlik oldu, bu spor organizasyonundan kupa ile Erzurum’a dönmenin mutluluğunu yaşadık. Katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

SNOWBOARD VE KAYAKLI KOŞUDA MADALYALAR GELDİ

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, alp disiplinine katılan tek sporcu olan Ceren Şeflek’in hem büyük slalomda hem de küçük slalomda birinci olduğunu belirterek, kayaklı koşuda klasik dalda yıldız erkeklerde Onur Zegerek ve çocuklarda Fatih Genç’in ikinci olduğunu söyledi. Taşkesenligil, kayaklı koşu serbest yarışlarında ise Onur Zegerek’in birinci olduğunu vurguladı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, GAP Kış Spor Oyunları snowboard yarışlarında ise yıldız kızlarda Zehra Gözdenur Geneşke’nin birinci olarak altın madalya kazandığını söyledi. Yine yıldız erkeklerde M. Cemal Güller ile çocuk erkeklerde de Mustafa Ağırbaş’ın birinci olduğunu belirten Taşkesenligil, “GAP Kış Spor Oyunları bizim açımızdan iyi geçmiştir, diyebiliriz. Alp disiplininde de kayakçılarımız Bitlis’te olsaydı, kesin birincilik kupası bizim olurdu” diye konuştu. 

Editör

Son Güncelleme: 02.02.2015 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.