2011 YILINDA ERZURUMDA BASKETBOL 2 ( TAKIMLARIMIZ)

2011 Yılında Erzurum da Basketbol Takımlarımız Organizasyonlar gibi müthiş geçmiştir; kısaca 2011 yılı Erzurum için Basketbol yılı olmuştur.

17 Ocak 2012 Salı 10:03
2011 YILINDA ERZURUMDA BASKETBOL 2 ( TAKIMLARIMIZ)
İlk defa yapılan Minikler Erzurum il birinciliği ’ne 4 Takım katılmış olup DSİ Sporun Şampiyonluğuyla sonuçlanmıştır. İlk defa bu kategoriyi düzenleyen Semahattin Yıldız hocaya ve turnuvanın yapılmasında emeği olan Hocalarımız Hamit Kavurmacı , Ebubekir Sağsöz , Melih Tekin ,Nurdan Köseoğlu ve Ebru Yurtoğluna teşekkür ediyorum. Nevşehir’de düzenlenen 9. Minikler Şölenine katılan DSİ Spor burada başarılı maçlar çıkararak 48 takımın katıldığı turnuvada ilk 24’e kalmıştır. Bütün takımların Şampiyon olduğu turnuvaya ilk defa katılan DSİ Spor Erzurum da Basketbolun var olduğunu ispat etmiştir.
Küçükler liginde DSİ Spor ’un Şampiyonluğuyla sonuçlanmıştır. Erzurum 1.si olan DSİ Spor Küçük Takımımız Ebubekir Sağsöz yönetimin ’de Rize’de yapılan 8 ilin katıldığı Kuzey Doğu Bölge Şampiyonasında Rize ve Trabzon’un ardından 3. olarak ilimizi başarıyla temsil temsil etmiştir.
Yıldızlar liginde DSİ Spor ‘un Şampiyonluğuyla sonuçlanmıştır. Erzurum 1.si olan DSİ Spor Takımımız Hamit Kavurmacı Yönetimi’nde Gümüşhane’de yapılan 9 ilin katıldığı Kuzey Doğu Bölge Şampiyonasında Finalde Trabzon’u yenerek Şampiyon olmuştur. Kastamonu da yapılan Anadolu şampiyonasına katılma hakkı elde eden DSİ Spor burada 7. Olarak Erzurum’u en iyi şekilde temsil etme onurunu yaşamıştır. Yıldızlar kategorisinde ilk defa Anadolu şampiyonasında Erzurum ‘u temsil eden ilk takım olmuştur.
Gençler liginde yine DSİ Spor ‘un Şampiyonluğuyla sonuçlanmıştır. Erzurum 1.si olan DSİ Spor Takımımız Erzurum’da yapılan Kuzey Doğu Bölge Şampiyonasında Finalde Trabzonspor’u muhteşem seyircimiz önünde yenerek Şampiyon olmuştur. Gümüşhane de yapılan Anadolu şampiyonasına katılma hakkı elde eden DSİ Spor burada 6. Olarak Erzurum’u en iyi şekilde temsil etme onurunu yaşamıştır. Yıldızlar kategorisinde olduğu gibi Gençlerde de ilk defa Anadolu şampiyonasında Erzurum ‘u temsil eden ilk takım olmuştur.
2011 yılında Anadolu şampiyonalarına 2 kategoride temsil edilen 3 şehirden 1’i Erzurum olmuştur. Diyarbakır Bağlar Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum DSİ Spor 2 kategoride temsil ederek bu alandaki en iyi 3 takımdan biri olmuştur.
2010-2011 yılında EBBL Liginde diğer adı Bölgesel veya 3. Lig de Erzurum’u DSİ Spor temsil etmiştir. Başarılı maçlar çıkaran temsilcimiz olimpiyatlardan dolayı son maça çıkamayınca play-off kaçırdı. Böylece Başarılı ama şansız bir sezon geçirmiş oldu.
İlk defa düzenlene Atatürk’ü Anma Turnuvası (Eğitim Gücü SK, Palandöken Gençlik, Yakutiye Gençlik ve Çelebi Spor) katıldığı turnuvada Melih Tekin’in yönetimindeki Palandöken Gençlik Sporla 1. Olmuştur.
Yine ilk defa düzenlenen Valilik Gençlik Kupası 4 kız ( Eğitim Gücü A ,Eğitim Gücü B, Yakutiye Gençlik SK.ve Palandöken Gençlik SK.) katılımıyla oluşan Turnuvada Semahattin Yıldız yönetimindeki Eğitim Gücü A Takımının Şampiyonluğuyla sonuçlanmıştır. Erkeklerde İse Hamit Kavurmacı ve Ebubekir Sağsöz yönetimindeki DSİ Sporun 1.liğiyle sonuçlanmıştır.
2011 Yılı Basketbol açısından süper bir yıl olmuştur . Organizasyonlar kısmında Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Basketbol İl Temsilciliği başarılı olmuştur kendilerine emekleri için teşekkür ediyorum. Takımlarımıza baktığımızda ise DSİ Spor kulübünün başarılı bir sezon geçirmiştir. Bun da emeği olan DSİ Spor Kulübü hocaları Hamit Kavurmacı, Bekir Sağsöz Basketbol Şube Sorumlusu Cem Culfa, Kulüp Başkanı Kemalettin Yentimur ve yönetimine bize Erzurum dışında başarıyla temsil ettikleri için teşekkür ediyorum.
Haftaya Salı günü görüşmek dileğiyle...

Editör

Son Güncelleme: 17.01.2012 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.