YILBAŞI GELMEDEN KENDİNİZİ YENİLEYİN

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op Dr. Ayşegül Sivri, yılbaşı gecesi ve yeni bir yıl için şimdiden önlem almak gerektiğini vurgulayarak, yılbaşı gecesi göz kamaştırıcı ve mükemmel görünmenin ufak dokunuşlar ile mümkün olduğunu belirtti.

02 Aralık 2014 Salı 10:47
YILBAŞI GELMEDEN KENDİNİZİ YENİLEYİN
Op. Dr. Sivri, “Yeni bir yıl daha geldi çattı. Yılbaşı gecesi çoğumuz koskoca bir yıl ne çabuk geçti diye aklımızdan geçirip, belki de çekildiğimiz fotoğraflarda ‘Ne kadar yaşlanmışım’ diye düşünüp çoğunu birer birer sileceğiz. Yaklaşan yeni yılla birlikte, yeni bir görünüme kavuşmak, daha bakımlı, daha genç görünmek ve yenilenmek bize çok iyi gelecektir” diye konuştu.

HANGİ UYGULAMALAR YAPILABİLİR?

“Yılbaşı gelmeden uygulanacak birkaç kombine tedavi ile çok kısa sürede daha genç ve daha bakımlı görünebiliriz” diyen Op. Dr. Ayşegül Sivri iyileşme sürecinin tamamlanması ve daha doğal bir hal alması için en uygun zamanın olduğunu söyledi. Dr. Sivri, bunun için uygulanabilecek yöntemeler arasında botoks, dolgu, gözaltları için ışık dolgusu, yüz askılama ve kaş kaldırma, gençlik aşısı denilen PRP tedavisi ve saç mezoterapisinin sayılabileceğini belirti.

BOTOKS

Direk kırışıklıkları hedef alan bir yöntemdir ve uygulama sonrası daha parlak ve aydınlık bir cilde kavuşabilirsiniz diye belirten Op. Dr. Ayşegül Sivri aynı zamanda ağrısız ve acısız uygulanan, yaklaşık 15 dakika süren bir işlem de olduğunu söyledi. Sivri daha sonra şunları söyledi, “Estetik kaygılar ve daha genç görünmek için botoks yapılabileceği gibi aşırı terleme içinde botoks, etkin bir yöntemdir şeklinde belirtti. Yılbaşı gecesi şık bir elbisenin içinde özellikle koltukaltından aşırı bir terleme gecenizi mahvetmeye yeterli olurdu.

DOLGU UYGULAMALARI

Botoks ile açılmayacak kadar derin kırışıklıklar ve çizgiler için kullanılır. Aynı zamanda Dudak çizgisini belirlemek, daha dolgun göstermek, dudak çevresindeki derin kırışıklıkları yok etmek ve daha net bir gülüş için dolgu en iyi yöntemdir. Dolgu uygulaması yeni yılda size daha genç ve güzel bir görünüm katacaktır.

IŞIK DOLGUSU

Gözaltı çok özel bir bölgedir. Çok ince bir cildi olması nedeni ile kolaylıkla deforme olabilir. Bu bölgenin en önemli sorunları morluklar, çukurlar ve kırışıklıklardır. Mevcut problemler en güzel ve genç yüzleri bile olduğundan çok daha yaşlı gösterebiliyor. Bu bölge için özel üretilen ışık dolgusu sayesinde 15 dakikalık ağrısız ve acısız bir işlem ile anında gençleşmeyi sağlamak mümkündür dedi. Işık dolgusunun içinde cilde nem ve hacim veren kollajen ile o bölge için gerekli olan peptidler ve antioksidanlar bulunmaktadır. Bu maddenin gözaltına uygulanması ile çukurlar azalır, parlaklık sağlanır, morluklar ve kırışıklıklar giderilir.

YÜZ ASKILAMA VE KAŞ KALDIRMA

İlerleyen yaş ile birlikte cildin elastikiyetini kaybetmesi ve yer çekiminin de etkisi ile yüzümüzde sarkmalar meydana gelmektedir. Estetik cerrahide sunulan yeni bir yöntem olan iple yüz germe sayesinde cildin daha gergin gözükmesi mümkündür Bu yöntem ile kaşı kaldırabildiklerini ve yüzde bulunan derin kırışıklıkları dahi açabildiklerini açıkladı. Lokal anestezi ile uygulanan bu teknik 15 -20 dakika süren bir işlemdir. Uygulama sonrası kişi sosyal hayatına hemen dönebilmektedir.

PRP TEDAVİSİ

PRP platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulamasıdır. Bu uygulamada kişinin kendinden alınan küçük miktardaki kandan elde edilen, cilt için oldukça faydalı bileşenlerinin mikro iğneler ile cilde verilmesi işlemidir. Özellikle yılların etkisi ile oluşan yüzdeki yaşlanma belirtilerinin giderilmesinde PRP çok sık kullanılan bir yöntemdir Bu yöntemin uygulanmasında hiçbir yan etki yoktur diye ekledi. Bu yöntem aktif kanser hastası olan kişiler ve aktif enfeksiyonu olan kişiler dışında herkese uygulanabiliyor. Ayrıca alerji riski de kesinlikle yoktur.

SAÇ MEZOTERAPİSİ

Saç mezoterapisi yönteminde saç köklerine direk mikro iğne uçları ile saç için gerekli olan proteinler, vitaminler, çinko gibi elementler ve daha birçok madde verilerek saçın daha sağlıklı olması sağlanır. Yapılan uygulama %90 üstü başarısı olan bir uygulamadır. Ağrısız ve acısız, yaklaşık 15 dakika süren bir işlemdir. Saç mezoterapisinin en güzel yanlarından birisi de diğer yöntemlere göre çok daha hızlı sonuç alınmasıdır. Ayrıca mezoterapi yaş ve cins ayrımı yapmadan herkese uygulanabilir. Saça mezoterapi uygulamasının sonrasında saçların dökülmesinin durduğunu, daha güçlü ve parlak olup, daha hızlı uzadığını belirtti ve ekledi ‘Hastalarıma çoğu zaman en iyi saç bakımından çok daha etkili bir yöntem olarak tanıttığım saç mezoterapisi aynı zamanda saçın yağ salgılamasını da düzenleyen bir yöntemdir.”

Editör

Son Güncelleme: 02.12.2014 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.