“TEMEL ÜROLOJİK TÜMÖRLER” KURSU ERZURUM’DA BAŞLADI

Patoloji Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen “Temel Ürolojik Tümörler” kursu Erzurum’da başladı.

05 Ocak 2013 Cumartesi 17:22
“TEMEL ÜROLOJİK TÜMÖRLER” KURSU ERZURUM’DA BAŞLADI
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlen kursun açılış bölümünde konuşan Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği İl Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, böyle bir kursa Erzurum’da ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, “Bizi ilgilendiren kısım ilimizdeki farklı hastanelere atanmış olan patolog doktorlarını tek bir merkezde toplamayı düşündüğümüzde bize sağlık bakanımız büyük destek verdi ve bu arkadaşlar bölge eğitim araştırma hastanesinde toplandı. 40 bin vaka var. Patoloji bölümü için bu çok önemli. Bu organizasyonda benim patolog olmamın büyük önemi var. Patolojide çalışan herkes bilir, teknik elemana ulaşmak çok zor. Patolojik kliniklerinde çalışan elemanlar elbette sertifika alanında değerliler. Bu programın sizin için faydalı olacağını umuyorum” diye konuştu.
Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik ise “Sağlık bakanlığı ile hastaneler arasındaki iletişim önemli olduğunu kavramış durumdayız. Bu organizasyonda iş birliğini görmekten çok mutlu oldum. Erzurum, 8 tane ilin ileri sağlık hizmetlerini veren bir il. Gelen hastaların sadece binde beşini dışarı göndermek zorunda kalıyoruz. Ben bu organizasyonun verimli geçmesini diliyor hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji ana bilim dalı Başkanı Prof. Dr. Özkan Polat, ise slaytlar eşliğinde katılımcılara temel ürolojik tümörler hakkında sunum yaptı.

Editör

Son Güncelleme: 05.01.2013 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.