Bebek ve annenin hayatı var

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Erdoğan, "Gerçek endikasyonu olduğu müddetçe sezaryene asla karşı değiliz. Ama sezaryenin tıbbi gerekliliği olmalı. Çünkü orada bebek ve annenin hayatı var. Yeter ki hastaların gerçekten sezaryen ile alınması gereken hastalar olsun. Bunun dışında sezaryen ile mücadelemiz sürecek" dedi.

admin
admin
18 Mayıs 2017 Perşembe 22:33
Bebek ve annenin hayatı var

Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, gerçek endikasyonu olduğu müddetçe sezaryene asla karşı olmadıklarını vurgulayarak, "Ama sezaryenin tıbbi gerekliliği olmalı. Çünkü orada bebek ve annenin hayatı var. Yeter ki hastaların gerçekten sezaryen ile alınması gereken hastalar olsun. Bunun dışında sezaryen ile mücadelemiz sürecek." dedi.

Erdoğan, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete giren Palyatif ve Yaşlı Bakım Merkezinde düzenlediği toplantıda, 14 devlet hastanesi, bir eğitim ve araştırma hastanesi, bir ağız diş sağlığı merkezi ve evde bakım hizmetleri birimiyle Erzurum ve çevre illere hizmet verdiklerini anlattı.

Birliğe bağlı sağlık tesislerinde 2016 yılında verilen hizmetler ile 2017 yılının ilk 4 aynını değerlendiren Erdoğan, kentin sağlık turizmi açısından önemli bir yerde bulunduğunu belirterek, sekreterlik bünyesinde 5 bin 762 personelle bölgeye hizmet ettiklerini hatırlattı.

Söz konusu sağlık tesislerinde 2016 yılında 11 bin 200, 2017'nin ilk 4 ayında 3 bin 275 doğum gerçekleştiğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Poliklinik muayenesinde, 2016 yılında 3 milyon 897 bin 429 kişi muayene edilmiş, bu yılın ilk 4 ayında rakam 1 milyon 260 bin 13 olmuştur. Yeni dönemde yani sağlıkta dönüşümün 2. fazında belkide en önemli uğraşı alanlarından birisi kronik hastalıklarla mücadele olacak. Şişmanlık, hipertansiyon gibi başka kronik hastalık ve sigarayla mücadele en önemli parametrelerden olacak."

Erdoğan, kent geneli 2016 yılında 15 bin 440 doğum gerçekleştirildiğini ve bu sayının yüzde 90'lık kısmının söz konusu birliğe bağlı hastanelerde yapıldığını ifade ederek, sezaryen ile mücadele anlamında Bakanlığa bağlı birimlerin dosya bazlı inceleme yaptıklarını aktardı.

Gerekli olmadığı takdirde sezaryen ile doğum yapılmaması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Erdoğan, "Gerçek endikasyonu olduğu müddetçe sezaryene asla karşı değiliz. Ama sezaryenin tıbbi gerekliliği olmalı. Çünkü orada bebek ve annenin hayatı var. Yeter ki hastaların gerçekten sezaryen ile alınması gereken hastalar olsun. Bunun dışında sezaryen ile mücadelemiz sürecek." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Sağlık Bakanlığının normal doğum oranının artırılıp primer sezaryen ile doğum oranının düşürülmesi için yürüttüğü çalışmaların, Genel Sekreterliğe bağlı sağlık kuruluşlarında etkili olarak uygulandığını belirtti.

Sağlık Bakanlığının talimatıyla Türkiye Halk Sağlığı Kurumu bünyesindeki Evde Sağlık Hizmetleri biriminin Türkiye Kamu Hastaneler Kurumuna devredildiğini anımsatan Erdoğan, Erzurum'daki Halk Sağlığı Müdürlüğünce evde sağlık hizmetlerinde kullanılan tıbbı cihaz, tıbbi malzeme, ekipman ve 9 araç ile 15 personelin kendi birimlerine geçtiğini dile getirdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.