BEAH'ta bir ilk!

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 aylık bir bebeğe ilk defa periton diyaliz tedavisi uygulanarak büyük bir başarıya imza atıldığı belirtildi.

admin
admin
01 Haziran 2017 Perşembe 02:25
BEAH'ta bir ilk!

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH), çoklu organ yetmezliği teşhisi konulan 3 aylık bebeğe diyaliz tedavisi uygulandığı bildirildi.

BEAH'tan yapılan açıklamada, hastanenin çocuk acil kliniğine kusma ve nefes darlığı şikayetiyle getirilen ve soyadı açıklanmayan 3 aylık "Pelin" bebeğe yapılan tetkik ve incelemeler sonucunda çoklu organ yetersizliği tanısı konulduğu belirtildi.

Minik Pelin'in, hastanenin pediatrik yoğun bakım ünitesine yatırılarak başarılı diyaliz tedavisi uygulandığı aktarılan açıklamada, BEAH'ta 3 aylık bir bebeğe ilk defa periton (karın) diyaliz tedavisi uygulanarak büyük bir başarıya imza atıldığı kaydedildi.

Bebeğin ilk müdahalesini ve muayenesini yapan nefroloji uzmanı Bahriye Altmış, küçük Pelin hastaneye getirildiğinde yüksek ateş ve bayılma şikayetleri bulunduğunu vurgulayarak, tetkik, tahlil ve incelemeler sonrası bebekte enfeksiyon ve akut böbrek yetersizliği tespit ettiklerini bildirdi.

Altmış, yoğun bakımda diyaliz ünitesine alıp gerekli müdahaleyi yaptıkları bebeğe diyaliz uyguladıklarını kaydederek, "Şu an hastamızın durumu iyi, gelişmelerle hastamızı yoğun bakımdan çıkararak çocuk servisimize alacağız." ifadesini kullandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.