1.DOĞU ANADOLU ORGAN NAKLİ GÜNLERİ

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği’nin birlikte düzenlediği “1.Doğu Anadolu Organ Nakli Günleri” Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

05 Nisan 2014 Cumartesi 13:45
1.DOĞU ANADOLU ORGAN NAKLİ GÜNLERİ
Açılış konuşmasını yapan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak başarının önemine değinerek şunları söyledi; “Başarı hangi sahada olursa olsun büyük fedakârlık ve adanmışlık gerektiriyor. Bu çerçevede bu başarılara imza atan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Atatürk Üniversitesi, bütün bölgeye hizmet eden bir üniversitedir. En önemli beklentimiz bu tür merkezlerin hızla gelişmesi ve insanlığa hizmet etmesidir. Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nin bu başarılarının alkışa değer olduğunu ifade etmek istiyorum.”

Programa katılan Eski Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ’da organ naklinin parayla yapılamayacak bir iş olduğunu söyledi. Akdağ, “Bu salonun benim için önemli bir yeri var. Öğrenciliğimin ve akademik süreçlerimin geçtiği yer burası. İnsanın hatıraları canlanıyor. Sağlık açısından buranın kaderini değiştiren atılım yapıldı. Atatürk Üniversitesi, organ naklinde önemli başarılara imza attı ve atmaya da devam ediyor. Bu başarılar ortak bir çalışmanın sonucudur. Bu başarıların sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise şunları kaydetti: “Göreve başladığım ilk günde böyle güzel bir sempozyuma katılıyorum. Bu sempozyumda büyük başarılar gerçekleştirmiş olan hocalarıma da buradan teşekkür ediyorum. Üniversitemizin tıp ve diğer alanlara olan katkısını biliyoruz. Hastanemizin çok iyi fiziki şartlara sahip olduğunu ve organ naklinde de iyi işler yaptıklarını ve yapacaklarını söylemek istiyorum. Erzurum’un yeniden Doğu’nun ve Ortadoğu’nun merkezi olması gerektiğini düşünüyorum.”

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise, sağlıklı yaşamanın mücadelesinin verildiği bir toplantıda bir araya geldiklerini ifade ederek, “Atatürk Üniversitesi her zaman çok başarılı olmak zorunda. Tıp Fakültesi de bu başarının liderliğini yapmak zorundaki, insanımıza bütün sağlık hizmetlerini en iyi ve en hızlı şekilde ulaştırabilelim. Büyük bir bölge içerisinde alternatifimizin olamadığı bilinciyle çalışıyor ve hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

Rektör Koçak; Atatürk Üniversitesinin kuruluş amaçları doğrultusunda bölgeye, ülkeye ve insanlığa hizmet ettiğini vurgulayarak “ En büyük yatırımın, insanlığa yapılan yatırımın olduğunu sözlerine ekledi. Tıp Fakültesi olarak dinamik bir yapıya da sahip olduklarını dile getiren Koçak, “Büyük bir uyum içerisinde yapılan ekip çalışmasından ve elde edilen başarıdan dolayı, organ naklinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, 2004 yılında kurulan Organ Nakli Merkezi’nin, bu yıl 10. yılını kutladıklarını söyledi. İyi bir sempozyum olmasını dileyen Aydınlı, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programın açılış konuşmaları ardından Organ Nakli Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde emeği geçen ve görev alanlara plaket takdim edildi.

Editör

Son Güncelleme: 05.04.2014 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.