DOĞU’DA YENİ BİR MEDYA ÖRGÜTÜ KURULDU

Doğu Anadolu Bölgesi’nde medya dünyasına yeni bir soluk getirmek ve sektör içerisindeki sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla Anadolu Medya Birliği (ANAMED) adı altında yeni bir medya birliği kuruldu.

26 Haziran 2013 Çarşamba 17:40
DOĞU’DA YENİ BİR MEDYA ÖRGÜTÜ KURULDU
Başkanlığını gazeteci Mehmet Şener’in yaptığı ANAMED’in kuruluş işlemleri dün tamamlanarak, resmen faaliyetlerine başladı. ANAMED Başkanı Mehmet Şener, medya sektörünün sorunlarını ve çözüm yollarını çok iyi bilen bir ekiple yola çıktıklarını belirterek, “Herkese kapımız açık” dedi.

Erzurum’da birçok medya örgütünün bulunmasına rağmen sektördeki sorunların yıllardır çözüme kavuşturulamaması ve medya çalışanlarının taleplerine kulak verilmemesi nedeniyle yeni bir oluşum içerisine girdiklerini ifade eden ANAMED Başkanı Şener, şunları söyledi:

“Uzun süredir hiçbir medya örgütünün içerisinde yer almayan ekip arkadaşlarımız ile birlikte sektörde yaşanan sorunları ve meslektaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları göz önünde bulundurarak, yeni bir medya örgütünün kurulması konusunda hemfikir olduk. Hem medya hem de iletişim sektörünü de kapsayacak, camiamızdaki herkesi kucaklayacak, birlik ve beraberlik ruhunu yeniden aşılayacak bir oluşuma, yani Anadolu Medya Birliği’ni kurmaya karar verdik. Şu an itibariyle kuruluş aşamamızı tamamlamış durumdayız. En kısa sürede de kurucu yönetim kurulumuz ile birlikte genel kurul yapıp, resmen çalışmalarımıza başlayacağız. Anadolu Medya Birliği, herhangi bir meslek örgütünün ne rakibidir ne de alternatifi. Anadolu Medya Birliği sadece ve sadece gazetecilerin ve basın emekçilerinin kendilerini özgürce ifade edebileceği bir platform olacaktır.”

ANAMED Başkanı Mehmet Şener, kurucu yönetim kurulu üyelerinin ise şu isimlerden oluştuğunu açıkladı:

Başkan Yardımcısı Orhan Bozkurt (ANKA) , Genel Sekreter Orkun Çizmeli (Habertürk), Sayman Berna Karatay (Palandöken) ve üyeler Cem Bakırcı (Erzurum Ajans), Recep Kapucu (Güncel Medya) ile Levent Akpınar (Akşam)

Editör

Son Güncelleme: 26.06.2013 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hayriye hiçoğlu 2013-06-26 20:04:36

palandöken cemiyeti olmuş....

Avatar
Zümrüt Bayram 2013-06-26 17:52:43

erzurum basın çalışanlarının ihtiyacına binaen kurulan
ve basın örgütlerinin birliğini sağlamaya yönelik bir gaye ile kurulmuş olan anamed e başarilar di̇ler kurucular kurulunu tebri̇k ederi̇m.