DAGC’DEN ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ile Polonya Basın Kulübü, iki ülke gazetecileri arasında dostluk ve mesleki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla bir protokol imzaladı.

24 Ocak 2014 Cuma 15:21
DAGC’DEN ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti(DAGC) ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu(DGF) ile Varşova’daki Polonya Basın Kulübü(Pres Club Polska) Başkanı Jaroslaw Wlodarczyk arasındaki protokol imza törenine DAGC ve DGF Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Başkan Vekili Ersin Demirci, Başkan Yardımcısı Fikret Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Tarakçıoğlu katıldı.
DAGC Başkanı Özsoy, meslek örgütleri hakkında bilgi verirken, yapılan protokolün gazetecilerin yanı sıra iki ülke ilişkilerine de önemli derecede katkı sunacağını, bu sayede yerel basın kuruluşlarının birbirlerini tanıma olanaklarını geliştireceğini söyledi. Jaroslaw Wlodarczyk  da basın kuruluşlarının mesleki anlamda ortak çalışmalara imza atabileceklerini bu protokolün bir başlangıç olacağını kaydetti.
Özsoy ve Jaroslaw Wlodarczyk arasında imzalanan protokole göre: Her iki meslek örgütü önceden belirlenen programlar gereği bir araya gelerek ülkelerinin ve yaşadıkları şehrin gazetecileri ile görüş alışverişinde bulunacak. AB fonları ile desteklenen projelerle karşılıklı ziyaretler gerçekleştirilecek mesleki kazanımlar geliştirilecek.Yine aynı projeler kapsamında yerel basın kuruluşlarının birbirlerini tanıma olanakları geliştirilecek, basın kuruluşları mesleki anlamda ortak çalışmalara imza atacaklar. Gerçekleştirilecek ziyaret ve projelerle turizm alanında da etkili olunacak , ülkelerin ve şehirlerintanıtımında etkili olunacaktır. Bu doğrultuda her iki dilde gazete,dergi ve tanıtım broşürleri hazırlanabilecek.İlerleyen zamanlarda ek protokoller de yapılabilecek.

Editör

Son Güncelleme: 24.01.2014 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.