Yıldızlar geçidi!

Yıldızlar geçidi!

admin
admin
24 Nisan 2018 Salı 17:53
Yıldızlar geçidi!

Didem Dilara Duman’ın yönetttiği TRT Çocuk Korosu’nun varlığından haberdardım ama ne yalan söyleyeyim ilk defa toplu halde o koroyu gördüm ve de dinledim.

Birlikte gittiğimiz Zafer Taş’a da söyledim, o koroda bulunan çocuklar ne şanslı diye. Belki çoğu farkında değil ama TRT gibi çok önemli bir kurumdalar ve oluşturulan koronun bir üyesi olmaları onlar için büyük bir nimet. TRT Türkü’de canlı performans sergilediler dün o korodaki çocuklar. Nasıl kısa zamanda adapte olmuşlar, işin püf noktasını öğrenmişler, anlatamam. Bir büyük sanatçı edasındalar hepsi de ve çoğu çocuk şarkısı olan 30 parçayı çok güzel seslendirdiler.

Proğramı TRT İl Müdürü Ayça Yarol Alemdar da izledi ve o da biz gibi çocukları dinlemekten büyük mutluluk duydu. Tabi onların buraya gelmesinde emeği olan hocaları Didem Dilara Duman’ın mutluluğu bizim yanımızda paha biçilemez. En az 200 türkünün repertuarında olduğunu söylerken Didem hanımın o çocuklar ile ne kadar övündüğünü anlatamam. Daha 10 yaşındayken böylesine bir kurumla anılmak, böylesine sosyal olmak büyük bir nasip.

Mükerrem Kemertaş’ların, Raci Alkır’ların, Aysun Gültekin’lerin, Mehmet Çalmaşır’ların yetiştiği o stüdyoda türkü söylemek apayrı bir onur olsa gerek. Hele de Didem gibi bir hoca ile sanat hayatına başlamak da ayrı bir gurur ve mutluluk olsa gerek!

Ağzınıza sağlık çocuklar, teşekkürler Didem hanım ve TRT!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.