İyi gişeler olsun!

Mümessil ‘kısım’ gösterdi, şimdiden ‘gel, gel’ ettirdi..

admin
admin
02 Nisan 2022 Cumartesi 12:16
İyi gişeler olsun!

Vedat REFAYELİ

Normalde henüz vizyona girmeyen film ya da dizinin fragmanı, o film ya da dizi için harcanan para ve emekle çok ilgilidir.

Film ne kadar kadayıfsa, fragman o kadar kaymaktır! İyi bir fragman o film ya da dizinin izlenirliliğini belirler, seyircisini oluşturur.

Bir fragmanın bana göre önceliği kısa, çarpıcı olması, akılda kalması ve de merak uyandıracak olmasıdır.

Müzik, farklı çekim teknikleri, değişik anlatım metodları da fragmanın önemini artırır. Hareketli müzik, ekstra motivasyon sağlar yapıma.

Hele ses ve kurgu, o film veya dizi için seyirciye ‘gel, gel’ etmelidir..

Fragman hazırlanan bir film kadar kıymetlidir ve genelde de fragmanları tutulan film ya da diziler, en çok izlenenler olmuştur.

İyi bir kurgu kesinlikle iyi bir vurgudur!

***

Tamamı Erzurum’da çekilen, Servet Aksoy’un yapımcılığını yaptığı, Ayhan Taş, Selahattin Taşdöğen, Hacı Ali Konuk, Meral Konrat, Ferhat Aslan ve de Recep Cinisli gibi tanınmış oyuncuların da rol aldığı ve başrolünü Erzurumlu Burak Bozdağ’ın üstlendiği ‘Mümessil’ filminin sosyal medyaya düşen ilk fragmanını izledim, daha şimdiden ‘’olsa da izlesem’’ dedim.

Hem oyunculuklar, hem de konusuyla ‘öttüren’ bir film olmuş. 6 Mayıs’da sinemalarda vizyona girmesi beklenen filmin en çok beğendiğim de şeker ve limonun yeraldığı ve Erzurum’u anlatan afiş tasarımı oldu, şimdiden iyi gişeler diliyorum.

Bir sinemasever ve Burak Bozdağ hayranı olarak 6 Mayıs’ı iple çekiyorum, bu benim son kararımdır.

Editör

Son Güncelleme: 02.04.2022 13:05
Anahtar Kelimeler:
İyi Gişeler Olsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.