Hep böyle git Samet!

Hep böyle git Samet!

admin
admin
11 Haziran 2019 Salı 20:47
Hep böyle git Samet!

Vedat REFAYELİ

Samet Ateş.

Yeni keşfettiğim amatör saz ve ses sanatçılarından.

Onu özellikle Ramazan’da Ufuk Demir’in sahibi olduğu Daşhane’de dinledim. Her dinlediğimde de çok mutlu oldum.

Sadece sazı ile değil, sesi ile de kıymetli bir sanatçı. Büyükşehir Belediyesi’nde sözleşmeli personel olarak çalışan Samet Ateş’in en büyük özelliği, söylediği türkülerin hem bestesini yapanı hem de derleyenini dinleyicilerine anlatması.

Doğrusu çok görmedim bu tür sahne sanatçılarında bu özelliği. Kaldı ki bu sayede dinleyicileri de dinlediği parçanın kime ait olduğunu öğreniyor ve bu da çok iyi oluyor.

Hele de o türkünün bir hikayesi varsa bu sanatçı kardeşimiz o hikayeyi de çok güzel anlatıyor ki, dinlemelere doyamıyorsunuz. Bu sayede de o türküye emek veren, ter akıtan değerler anılmış oluyor.

Samet bunu her gittiği yerde böyle yapıyormuş. O açıdan ben Samet’i özellikle de bu yönüyle de taktir ettim, tebriklerimi sundum.

Sanırım sizler de bu özelliğini önemsemiş ve illa ki dinlememiş iseniz bir dinlemeyi istiyorsunuzdur.

Editör

Son Güncelleme: 11.06.2019 21:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.