“HABABAM GÜM GÜM GÜM” TEZAHÜRATI HAYTA İSMAİL’İ DUYGULANDIRDI

10.Uluslararası Kar Film Festivali asmalı konağın Sümbül Hanımı Selda Alkor’u, Hababam Sınıfı filminin Hayta İsmal’i Ahmet Arıman ve usta oyuncu Nihal Menzil’i ağırladı.

29 Mart 2014 Cumartesi 12:54
“HABABAM GÜM GÜM GÜM” TEZAHÜRATI HAYTA İSMAİL’İ DUYGULANDIRDI
Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen 10. Uluslararası Kar film Festivali’ne, sinemaya 1965 yılında Ses Dergisinin açtığı yarışmada birinci olarak başlayan, ilk olarak “Cumartesi Senin Pazar Benim” filminde rol alan, “Asmalı Konak” dizisinin Sümbül Hanım'ı Selda Alkor, Hababam Sınıfı filminde “Hayta İsmail” rolünü oynayan Ahmet Arıman, Asmalı Konak, Çemberimde Gül Oya gibi dizilerde oynayan usta oyuncu Nihal Menzil katıldı. Ünlü sanatçılar Uluslararası Kar Kısa Film Festivali kapsamında Atatürk Üniversitesi öğrencileriyle tecrübelerini paylaştı. Zamanını sinema ile geçirmekten ve burada olmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren Alkor, “Sizleri gördükçe çok doğru işler yapmışım, çok sağlam adımlar atmışım diye düşünüyorum. İşime olan saygımı hiçbir zaman kaybetmedim” dedi.
Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri “Hababam Sınıfı” filminin Hayta İsmail’i olarak tanınan Ahmet Arıman, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. İzleyiciler, ayakta alkışladıkları Arıman için, “Hababam güm güm güm” şeklinde tezahürat yaptı. Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Arıman, samimi sohbetiyle bir kez daha gönüllerde taht kurarken, tezahürat karşısında duygulu anlar yaşadı. Sigorta poliçesi satarken aldığı bir teklifle sinema sektörüne giriş yapan, Asmalı Konak, Çemberimde Gül Oya, Haziran Gecesi gibi birçok dizi ve filmde rol alan Nihal Menzil, 10. Uluslararası Kar Film Festivalinin konuğuydu. Sinema sektöründe nasıl başladığını anlatan Menzil, “Selda Alkor gibi bir ustanın yanında olduğum için gurur duyuyorum. Öğrencilere ve öğretim görevlilerine kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum. Erzurum’a yıllar önce gezi amaçlı gelmiştim. Palandöken Dağı’na çıkmıştık. Çok güzel misafir ettiler. Ancak ayağım kırıktı fazla gezemedik. Ömer Terzi beni davet ettiğinde sizlerle olmak için kalktım geldim. Misafirperverliğinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 29.03.2014 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.