Bu tahta müzelik!

Bu tahta müzelik!

admin
admin
13 Kasım 2018 Salı 13:34
Bu tahta müzelik!

Vedat REFAYELİ

Her berber dükkanında klasiklerden biridir. Küçük yaştaki çocuklar saç traşı olurken boylarından dolayı koltuklara otururken altlarına bir tahta konulur ve o tahtanın üzerinde traş olurlardı. Halen daha öyledir ya. Şahsen benim de o koltuğun üstündeki tahtalardan birine binerek traş olmuşluğum vardır. Erzurum’un en eski berberlerinden olan Gemalmaz Çarşısı’ndaki Yakutiye Berber Salonunda bu tahtada traş olan bir miniği görünce çektim bu fotoğrafı. ERVAK Başkanı olan Erdal Güzel ağabeyin torunuydu o tahtada oturan minik.

Erdal ağabey, özellikle son zamanlarda ‘Güzel Erzurum’ adını verdiği anı kitaplarıyla berber koltuğundaki tahtalara da zaman zaman yer veren bir isim. ‘’Ben de bu tahtanın üzerinde çok traş olmuşumdur’’derken, şimdi oturma sırasının torununda olduğunu belirtiyordu. Kaldı ki o berber dükkanındaki tahta da en az 100 yıllıkmış ve neredeyse müzelikmiş. ‘’Bu tahtanın üstünde kimler traş olmamış ki? Dün bu tahtanın üzerinde saç traşı olanlar bugün dede ve artık onların yerinde torunları var’diyor berber ve tahtaya o yüzden gözü gibi baktıklarını söylüyor. Üç nesile hizmet veren tahtayı parasıyla satın almak isteyen de olmuş ama berber vermemiş.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.