41 kere maşallah!

41 kere maşallah!

admin
admin
31 Ekim 2018 Çarşamba 08:20
41 kere maşallah!

Yener Temelli’yi 40 yıl olmuştur tanıyalı. TRT’de ritim sanatçısıdır. Erzurum Radyosu’nun marka isimlerinden biridir. Raci Alcan bağlamada, Bayram Şengül klarnette ne kadar önemli bir isimse darbukada da Yener Temelli öyle mühim bir sanatçıdır. Babası rahmetli müzik eğitmeni Gıyasettin Temelli’nin halk ve sanat müziğine kazandırdığı Yener, geçen gün sordum, sanat hayatında tam 41’nci yılındaymış. Sadece Türk Halk Müziği değil, Türk Sanat müziğine de hizmet ediyor ve geçen bu süre zarfında tam 3 nesile darbuka çalmış, çalmaya da devam ediyor.

Adı Atilla Mayda ile özdeşleşmiş olan Yener Temelli, Raci Alkır’dan Gürhan Özpeker’e, Mehmet Çalmaşır’dan Gülhan Aksoy’a, Kenan Tuna’dan Didem Dilara Duman’a kadar çoğu sanatçıya stüdyo ortamında ritim sazda eşlik etmiş. Sadece ses sanatçılarına mı, gençlik ve çocuk korolarında da görev almış bir sanatçı Yener.

Gençlere, miniklere de çalmış. ‘’Bu meslekte idolümdür Atilla Mayda’’ diyen Yener Temelli, Hüseyin İleri ve Güngör Hoşses’i de örnek aldığını, adının bun isimler gibi kalıcı olmasını da arzu ettiğini söylüyor.

Sürekli cana yakınlığı ve güleryüzü ile tanıdığım Yener Temelli’ye 41’nci sanat yılında da başarı diliyorum..

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.