Gelin tüm ezberleri bozalım!

Deprem bize gösterdi ki yol yakınken aklımızı başımıza alalım, kolları sıvayalım.

admin
admin
24 Şubat 2023 Cuma 14:34
Gelin tüm ezberleri bozalım!

-Sadece yapılan binaların yapı kalitelerinin değil, zeminin de, yapılacak etüdünün de önemi anlaşıldı.

-Olası bir deprem sonrası hemen hemen her toplu yerleşim bölgesinde toplanma alanlarının oluşturulmasının şart olduğu anlaşıldı.

-Sadece suçu binayı yapan müteahhidi suçlamak kolay oluyor, mutlaka yapı denetimcilerinin de önemli olduğu anlaşıldı.

-Başta Büyükşehir olmak üzere merkez ve ilçe belediyelerinin özellikle imar izni verirken kılı kırk yapması gerektiği, önlerine gelen yer tarım arazisi ile kesinlikle yok demesi gerektiği anlaşıldı.

-Ne olur olsun deprem bölgesi gerçeğinden hareket edilerek Kentsel dönüşümün çok önemli olduğu, özellikle 20 yıl öncesi yapılan binaların ya yıkılıp yeniden yapılması ya da denetlemeleri yapıldıktan sonra güçlendirilmesi gerektiği anlaşıldı.

-Erzurum’da bundan sonra yapılacak olan ev ve işyeri inşaatlarının az katlı olması ve yatay mimari olmasına dikkat edilmesi gerektiği anlaşıldı.

-Yıkıcı deprem kadar o depremde arama ve kurtarma ekiplerinin ne denli önemli olduğu ve zamanında müdahalenin şart olduğu anlaşıldı.

-Mutad olarak toplanan il koordinasyon kurulu toplantılarında mutlaka birinci madde olası bir depremin ve öngörülen tedbirlerin alınması konusunda yapılan hazırlıkların ele alınması gerektiği anlaşıldı.

-Almanya’da ki müteahhit sayısı ile Türkiye’de ki müteahhit sayısının arasındaki devasa farkı da öğrendiğimizde bu sektörün mutlaka kontrol altında tutulması gerektiği anlaşıldı.

-Bilim adamlarının fay hattı konusundaki açıklamalarının ne denli önemli olduğu, buna göre önlemler alınması gerektiği anlaşıldı.

-Bir kere daha depremin değil binanın öldürdüğü gerçeği anlaşıldı.

-Bu benim son kararımdır!

İhlas Haber Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.