Yeni sahne eli kulağında!

Devlet Tiyatroları göçebe hayatından nihayet kurtuluyor...

admin
admin
30 Mart 2023 Perşembe 09:14
Yeni sahne eli kulağında!

Vedat REFAYELİ

Önce Mumcu Caddesi’nde faaliyetine başlamıştı.

Uzunca süre Ticaret ve Sanayi Odası’nın binasında oyunlarını sergiledi.

Yaklaşık 10 yıl önce çıkan yangın sebebiyle burası kullanılmaz hale gelince geçici olarak Göğüs Hastanesi’nin salonunda perde dendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sonunda artık göçebe hayatına son verdi ve Devlet Tiyatroları’na modern bir bina kazandırdı.

Evet.

Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne de hizmet veren Aşık Sümmani Kültür Merkezi’nin büyük bir bölümü de Devlet Tiyatrolarına tahsis edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz’ın ve de DT Erzurum İl Müdürü Sezai Yılmaz’ın canhıraş çalışmaları sonrasında yeni bina ve sahnesinin siftah yapması an meselesi.

Geçici kabulü haftaya gerçekleşecek DT sahnesi, modern görüntüsü ile Avrupa’nın da sayılı sahnelerinden birisi olma yolunda.

***

Ses düzeninden ışıklandırmasına, seyirci koltuk kalitesinden, fuaye alanına kadar modern bir görüntüye sahip olan ve seyirci girişleri binanın arkasından gerçekleşecek olan tiyatro salonu yaklaşık 300 seyirci kapasitesine sahip.

Bundan böyle oyunlarını yeni sahnesinde gerçekleştirecek olan oyuncular kadar tiyatroseverler de bir an önce açılışın gerçekleşeceği günü bekliyor.

Daha önceki belediye yönetimi tarafından Nikah Salonu olarak yaptırılan ama bu şekilde rantabl bir yatırım olmayacağı anlaşılan binanın bir bölümünün de DT’ye tahsisinde kuşkusuz Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar’ın da rolü çok fazla.

Bu arada, boşaltılan Göğüs Hastanesi sahnesi de boş kalmayacak, zaten salon sıkıntısı yaşayan ve amatör tiyatro topluluklarının istifadesine sunulacak, çok da yerinde bir karar olacak.

Bu benim son kararımdır...

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.