Ver elini Kazakistan!

Büyükşehir’in Tiyatro ekibi Tiyatro Festivaline davet edildi.

admin
admin
29 Eylül 2022 Perşembe 11:02
Ver elini Kazakistan!

Vedat REFAYELİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosuna, Kazakların dünyaca ünlü yazarı Dulat Isabekov’un anısına düzenlenen ulusal bir festival için Kazakistan’dan davet geldi.

15-20 Ekim tarihlerinde Kazakistan’a uçacak olan Şehir Tiyatro ekibi, burada 2 gün yazar Dulat Isabekov’un yazdığı ‘Eski evdeki ilk buluşma’ oyununu sahneye koyacak.

Almatı şehrinde yapılacak olan Tiyatro Festivalinde sahneye konulacak oyunda Emrah Çılgı, Gonca Çılgı ve Şerif Avcı rol alacak.

Tek perdelik oyunun ekibinde Ziya Kibar, Canan Şimşek, Yusuf Kürşat Ekinci ve Said Gülebenzer yeralacaklar.

Bir süredir Büyükşehir Belediyesi İbrahim Erkal Dadaş Kültür Sanat Merkezi salonunda provaları yapılan oyun ile ilk defa şehir Tiyatrosunun yurt dışında turne yapacağını söyleyen Kültür Daire Başkanı Ergün Engin, ‘’ Kazakistan Yazarlar Birliği tarafından yapılan davet için teşekkür ediyoruz. Büyükşehir olarak artık sanatsal faaliyetlerimizi Türk cumhuriyetlerine yayıyoruz. Bu açıdan bizim için ilk olması önemli. Sahneye koyacağımız oyun ile sadece bir çok ruh birlikteliğimiz var. Bir nevi artık ete kemiğe bürünen kazak ve Türk birlikteliğini bu defa sahnede buluşturacağız. Festival kapsamında bizlere de davette bulunulduğu için kazak yetkililere minnettarız’’ diye konuştu.

Festival, halen yaşamını ülkesinde sürdüren yazarın 80’nci yaşgünü anısına gerçekleşiyor.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.