ULUSAL ERZURUM KLASİK MÜZİK FESTİVALİ SONA ERDİ

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü’nün organize ettiği “I. Ulusal Erzurum Klasik Müzik Festivali”nin 7 Kasım 2012, Çarşamba günü gerçekleşen açılış konserinde, Prof. Dr. Cihat Aşkın ve Prof. Dr. Cana Gürmen keman-piyano resitali verdi.

10 Kasım 2012 Cumartesi 10:11
ULUSAL ERZURUM KLASİK MÜZİK FESTİVALİ SONA ERDİ

Konserin takdim konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, müziğin insanı en çok kuşatan ve duygu dünyamıza en etkili biçimde hitap edebilen sanat olduğunu belirterek, “Ulusal ve uluslar arası sanat platformlarında kendilerini kanıtlamış değerli sanatçı, akademisyenler ve katılımcı öğrenci arkadaşlarımızla gerçekleştirilen bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duymaktayız. I. Ulusal Erzurum Klasik Müzik Festivali’nin bölgemizin ve ülkemizin sanat ve kültür potansiyeline yeni ivmeler kazandırması diliyorum” dedi. Ülkemizde klasik müziğin halkla buluşması ve daha geniş alanlara yayılması konusunda önemli bir etkinlik olan “I. Ulusal Erzurum Klasik Müzik Festivali”nin kapsamında ayrıca; 8-14 yaş grubundaki çocukların ve 14-28 yaş grubundaki Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde müzik eğitimi alan öğrencilerin performansları, Gazi Üniversitesi Viyolonsel Oda Müziği Topluluğu’nun konseri ve piyanoda Doç. Dr. Hagigat Muharremova ve Yrd. Doç. Dr. Güler Demirova Györffy’nin eşlik ettiği Bakü Devlet Sanatçısı Farida Memedova’nın “Odlar Yurdundan Anadolu’ya Esintiler” adlı konseri gerçekleştirildi.

 

Editör

Son Güncelleme: 10.11.2012 14:56
Anahtar Kelimeler:
Festival
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.