Ses etmeyin, beste yapıyor!

Ses etmeyin, beste yapıyor!

admin
admin
23 Haziran 2022 Perşembe 08:47
Ses etmeyin, beste yapıyor!

Vedat REFAYELİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Engin’in ‘’Reyhani’nin çırağı’’ olarak tanıttığı ama ben gibi çoğu kişinin de adını ilk defa duyduğu gurbetçi halk ozanı Aşık Ömer Emircan’ın bir şiiri TRT Halk Müziği emekli sanatçısı Mehmet Çalmaşur tarafından besteleniyor.

Türkü formatında beste çalışmalarına başlanan şiir, sözleri ile daha şimdiden hafızalara kazınacak gibi görünüyor.

‘’Kara toprak’’ başlıklı şiir için beste çalışmalarına başlayan Mehmet Çalmaşur, ‘’Israrla bu şiirinin üzerinde durmasını isteyince kıramadım. Sözlerini ben de beğendiğim için beste konusunda Aşık Ömer Emircan’a söz verdim. İnşallah kısa sürede Avusturya’da çalışan gurbetçi aşığımızın bu eserini tamamlayıp, TRT repertuarına kazandırırım.” diyor.

‘’Emircan’ım inkar etmedim haşa/Sonunda ölüm var gelir her başa/İster elli yaşa ister yüz yaşa/Nihayetin kara toprak unutma’’ diye son kıtası bestelenmek üzere olan eserin sahibi Aşık Ömer Emircan’ın bir dönem de İstanbul’da önemli gazinolarda çalıp, söylediği ve o döneme damga vurduğu bilgisini edindim.

Mehmet Çalmaşur ağabeye başarılar dilerken, bugünlerde sıla-i rahim yapan Erzurumlu Aşık Ömer Emircan’a da buradan tebriklerimi iletiyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.