ŞENKAYA'DA KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

Bu sene 10’uncusu düzenlenen Şenkaya Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri son günüde büyük coşkuyla kutlandı.

12 Ağustos 2013 Pazartesi 09:32
ŞENKAYA'DA KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ
Etkinlikler kapsamı içerisinde ata sporumuz güreş müsabakası düzenlendi. Güreş müsabakasının düzenlendiği alanın fiziki şartları kötü oluşu güreşçilere zor anlar yaşattı. Güreşte, 30 kilogramda Yıldıray Oral, 35 kilogramda Hasan Gür, 40 Kilogramda Esad Tören, 45 kilogramda Tunahan İlhan, 50 kilogramda Olkan Tuncay, 50-55 kilogramda Adem Durduk, 55-60 kilogramda Recep Köse, 60-65 kilogramda Caner Yavuz, 65-70 kilogramda güreşen Dursun Altınışık’ın rakibi sakatlandığından güreşe çıkmayarak Altınışık hükmen galip oldu, 70-75 kilogramda Fırat Altınışık, 75-80 kilogramda Muhammet Demir, 80-85 kilogramda Kasım Korel birinci olurken 85 kilogramda baş pehlivanlık için güreşen Mehmet Bölükbaşı rakibini yenerek Başpehlivanlığı aldı. Dereceye giren güreşçilere madalya verildi.
Halk ozanlarının ve sanatçıların seslendirdiği türkülerle izleyicilere keyifli anlar yaşattılar. TRT Erzurum Radyosu Gençlik Korusunun seslendirdiği Türkülerle izleyicilere keyifli anlar yaşatırken izleyiciler Türküler eşliğinde İlçe Kaymakamı Murat Şener, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan ve sanatçılarla birlikte halay çektiler. TRT Erzurum Radyosu Gençlik Korusu izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.
Etkinliklere son noktayı İclal ve Suat Erdem ikilisi koydu. İclal ve Suat Erdem’in keman, bağlama ve org eşliğinde seslendirdi türkü ve şarkılar izleyicileri coşturarak büyük beğeni ve alkış aldı.
Şenkaya Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapanış konuşmasını Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan yaptı. Özcan, "10’ncusunu yapmış olduğumuz Şenkaya Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinliklerinin sonuna geldik. Umarım ki iyi bir yaz tatili, iyi bir bayram tatili geçirmişsinizdir. Biz sizlerle olmaktan mutlu olduk inşallah seneye yine bir arada olmayı diliyorum." dedi.

Editör

Son Güncelleme: 12.08.2013 09:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.