Şehir şairlerine nazire bayan şaire!

Şehir şairlerine nazire bayan şaire!

admin
admin
02 Nisan 2022 Cumartesi 11:12
Şehir şairlerine nazire bayan şaire!

Vedat REFAYELİ

İsmet Özel ile Edip Cansever gibi tanınmış yazarlara göre insan, içindeki karmaşayı aşmak, duygularını dışa vurmanın bir yolu olarak gördüğü için şiir yazar.

Sanıyorum Yakutiye’nin Yeşilyayla mahallesindeki 5 çocuk annesi Emine Türkoğlu da böyle biri.

Çiftçilik yaptığı köyünde duygularını öteden beri şiir ile dile getiren 53 yaşındaki Türkoğlu, yaşadığı olayları dizelere dökmek, duygularını şiirler ile ifade etmek gibi bir yeteneğe sahip.

Yakutiye İlçe Tarım Müdürü Nevra Turgut Küzeci’nin facebookdaki bir paylaşımında rastladığım bu hanımefendinin, özellikle köylü kadını başlıklı şiirine hayran kaldım.

Tarım ve haycancılık ile iştigal eden, boş zamanlarında da şiir ile meşgul olan Emine Türkoğlu’nun farklı konularda 200’e yakın şiirinin bulunduğu bilgisini de öğrendim, çok mutlu oldum.

Köyde kendisine süt hijyeni eğitimi veren Dr. Şebnem Selçuk ile veteriner hekim Elif Kilim’e ithafen yazdığı ‘Köylü kadını’ başlıklı şiiri paylaşan Küzeci Müdür, bu şiirlerin bir kitapta toplanması için de çiftçi şair Emine Türkoğlu’na da söz verdi.

Editör

Son Güncelleme: 02.04.2022 12:58
Anahtar Kelimeler:
ErzurumBayan şair
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.