Samsun'dan Erzurum'a kahramanlık türküleri

Milli Mücadele’nin 100. Yılı münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

admin
admin
24 Mayıs 2019 Cuma 13:56
Samsun'dan Erzurum'a kahramanlık türküleri

Samsun İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi ve Erzurum Yakutiye Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri “İlk Adımdan Kurtuluşa Kahramanlık Türküleri” adlı ortak konser verdiler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün Samsun’ a çıkışının 100.yılı nedeniyle yürütülen ”İlk Adımdan Kurtuluşa ” adlı proje kapsamında İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi ve Yakutiye Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri milli mücadeleyi ve Atatürk’ü anlatan kahramanlık türkülerini Erzurum’da seslendirdiler.

15 Temmuz Milli İrade Konferans Salonun’da düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Proje kapsamında konser turnesine Kurtuluş Savaşının mihenk taşları Samsun, Amasya ve Erzurum’un ardından Sivas, Ankara, Afyonkarahisar, Kütahya ve İzmir’de devam edilecek.

Editör

Son Güncelleme: 24.05.2019 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.