REYHANİ ÖLÜMÜNÜN 7. YILINDA TYB ERZURUM ŞUBESİNDE ANILDI

Türk Halk Edebiyatı’nın Aşıklık Geleneğinde, önemli isimlerden biri olan; Aşık Yaşar Reyhani ölümünün 7.yılında Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen programda şiirlerinden örnekler okunarak, hayatı anlatılarak ve Kur’an okunarak hatırlandı.

08 Aralık 2013 Pazar 15:07
REYHANİ ÖLÜMÜNÜN 7. YILINDA TYB ERZURUM ŞUBESİNDE ANILDI
Sohbet programına Atatürk Üniversite’sinin değişik fakültelerinden öğrenciler katıldı ve zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Aşık Yaşar Reyhani ile ilgili Türkiye’de en önemli isim olan ve O’nun hakkında kitabı bulunun; Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Dilaver Düzgün Reyhani hakkında sohbet etti.

Reyhani’nin şiirlerini, edebiyatımızda ki yerini, hayatını anlatan Düzgün; “Reyhani, duygusal bir şairdi ve hayatta iken değeri anlaşılamadı. O’nun şiirlerini tasnif ederken Sosyal içerikli şiirlerinin daha çok olması toplumla ne kadar iç içe olduğunun göstergesidir. Erzurum böyle bir değeri yetiştirmiş olmasına rağmen bir anlamda kaybetmiştir de… Bu tür programlarla yeniden anlatmak, gençlere O’nu öğretmek zorundayız..” dedi.

Sohbette Şair Yaşar Genç ve Muhammet Işık Reyhani şiirlerinden örnekler okurken; İsmail Bingöl, Merdan Güven ve Talat Uzunyaylalı Reyhani ile olan hatıralarını paylaştılar.

Sohbet; okunan Kur’an-ı Kerim ve Şube Başkanı M.Hanefi İspirli’nin teşekkür konuşması ile sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 08.12.2013 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.