Mekanın sahibi geldi...

Suat Işıklı’nın müzisyen çocukları 43 yıl sonra Erzurum’a döndü...

admin
admin
27 Temmuz 2023 Perşembe 13:35
Mekanın sahibi geldi...

Vedat REFAYELİ

Sayısız güzellikleri kadar zorlukları da olan İstanbul halen daha bir çoklarımıza ‘gel gel’ ededursun, pişman olup, artık o zorluklara katlanmak istemeyenler de yok değil.

Bunlardan birisi de, TRT Erzurum Radyosu’nda Halk Müziği Korosu’nu kurarak TRT’de iz bırakan rahmetli sanatçılarımızdan Suat Işıklı’nın müzisyen çocukları..

1980 yılından beri İstanbul Kadıköy’de kendi kurdukları müzik şirketi ile hemhal olan Hakan ve Gökhan Işıklı kardeşler, bir gecede yüklerini sırtlanıp memleketleri Erzurum’a kesin dönüş yaptılar.

Şimdilik Şükrüpaşa’da kiralık ev tutan, Gürcükapı semtinde işyeri kiralayan, şu aralar inşaaat işiyle meşgule düşen Işıklı kardeşler, müzik yapım şirketlerini artık buradan yürütecekler ve sadece Erzurum’lu değil, tüm bölgenin sanatçı adaylarına kapılarını açacak, onların tanıtımına yoğunlaşacaklar..

Bağlama, ney, gitar ve klavye gibi enstrümanlar da çalan, MESAM üyesi de olan bekar kardeşler, beraberlerinde annelerini de doğdukları topraklara getirmenin şimdilik mutluluk ve huzurunu yaşamakla meşguller..

***

Her fırsatta Erzurum’a gelen ve genelde de kale civarındaki eski baba evleri Kültür Bakanlığı’na satıldığı için DSİ’nin misafirhanesinde kalan Işıklı ailesi, ‘artık yeter’ dedi, kesin dönüşün altına imzayı attılar.

Aynı zamanda aranjör de olan ağabey Hakan ve kardeşi Gökhan Işıklı için zaten oldum olası Erzurum denince akan sular duruyordu.

Bence hiç yanlış olmadı geri dönüşleri. ‘’Hoşgeldiniz, iyi ki geldiniz’’ derken, kendilerine de söyledim.

Orta yerdeki kaliteli ürünleri ile müzik yapımı piyasasında isimleri olan, şık projelere imza koyan hemşehrilerimiz bunlar.

Youtube adeta onlara çalışıyor.

Aynı performansın burada da devam edeceğine inanıyorum.

Böylesi bir dönemde böylesi değerli ‘kentli’lerimizin dönüyor olmasını, o sektördeki çalışmalarını artık kendi şehirlerinde yapacak olmalarını çok kıymetli buluyorum ve Işıklı ailesine yeni yaşamlarında başarı, ağız tadıyla mutluluk diliyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.