Matematikçiler yaşar, ama beni aşar!

Atamer Yarol finansal matematiğin kitabını yazdı.

admin
admin
29 Eylül 2022 Perşembe 11:42
Matematikçiler yaşar, ama beni aşar!

Vedat REFAYELİ

Esasında matematik öğretmeni iken akademisyenliğe geçen Dr.Atamer Yarol hocamı ben DYP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını koyarken tanımıştım.

Şehirli, samimi, güleryüzlü ve de babacan bir olarak tanıdığım Yarol hoca, İlk ve son defa defa 1994’de girdiği seçimde kazanamamış, Belediye Başkanlığı görevine bir başka akademisyen, RP’li Ersan Gemalmaz seçilmişti.

Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinde öğretim görevlisi iken 2006 yılında emekli olmuş, İstanbul’a gitmiş ve o gün bugündür özel Arel Üniversitesi İ.İ.B.F’de öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

TRT İl Müdürü Ayça Yarol Alemdar’ın babası olan Atamer hocam, ilerleyen yaşına rağmen İstanbul’da da öğrencilerine ders anlatımını devam ettirirken, boş durmamış, bir de kitap yazmış.

‘’Finansal Matematik’’ adını taşıyan kitap, tamamen matematiği öğrencinin kolay anlayıp, kendi kendine öğrenmesini özendirmeye yönelik bir kitap.

Matematikten anlamayan, hatta fazla hazzetmeyen birisi olarak Atamer hocam, bana da nezaket göstererek göndermiş bu kitabını.

Ön lisans ve lisans düzeyindeki öğrenciler, araştırmacılar ve uygulamalarda çalışanlar için bir referans kaynak olması temennisi ile hazırlanan hocamın kitabını biraz karıştırdım, kalın kafam yine almadı, alamadı, kusura bakmasın.

Bir defa matematik ve ben, ayrı dünyaların insanıyız, ikimizin de aynı cümle içerisinde kurulması mümkün değil.

Yine de nezaketinden ötürü hocama teşekkür ederken, matematiğe ilgili olanlara bu kitabı almaları önerimi yapıyor, huzurlarınızdan hürmetle ayrılıyorum.

Editör

Son Güncelleme: 30.09.2022 10:36
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAtamer Yarol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.