Kulağımız sende Cengiz hocam!

Kulağımız sende Cengiz hocam!

admin
admin
30 Aralık 2020 Çarşamba 08:19
Kulağımız sende Cengiz hocam!

Vedat REFAYELİ

Prof.Dr. Cengiz Şengül, Erzurumlu değerli bir akademisyen ve nefesli saz ustasıdır. 

TRT Erzurum Radyosu’nda sözleşmeli olarak uzun yıllar ağabey Bayram Şengül ile birlikte proğrama çıkan ve kavalıyla özellikle türküseverlerin gönüllerinde taht kuran bir isimdir...

Ve bilhassa onu daha çok Erzurum’dan Nurullah Akçayır’ın Yare Söyle proğramlarından tanıyorduk.

2017 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi’ndeki görevinden ayrılarak Antalya Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne geçiş yapan Şengül, çok kısa süre içerisinde burada da farkındalığını ortaya koydu.

Bölüm Başkanlığına da getirilen Şengül usta, TRT Antalya Radyosu ile de hayırlı bir sözleşmeye imza attı.

Ancak kıymetli sanatçı hocamız bu defa sadece enstrümanı ile değil, proğram yapımcılığı ve sunuculuğunu da ortaya koydu, bu alanda da ‘varım’ dedi.

Evet. Çarşamba günleri 17.00-18.00 saatleri arasında TRT Türkü’de yayınlanan ‘Genç Türkü’ proğramına başlayan ve Ağustos ayında 3’ncü yılına girecek olan Cengiz hoca, sanatçı Sevilay Gök ile çok kısa süre içerisinde türküseverlerin müdavimi olmayı başardı, o günü, o saati iple çektirmeyi başardı.

Halk kültürünün gelişmesini sağlamayı amaçlayan, unutulmaya yüz tutan türkü söyleme ve saz çalma geleneğini yaşatmayı hedefleyen proğramı ile özellikle genç ses ve saz sanatçılarına proğramlarında kapıları ardına kadar açan Cengiz hoca, maşallah diyelim, bir gidiyor, pir gidiyor.

TRT Türkü dinleyen ve her fırsatta Cengiz hocanın proğramını izleyen biri olarak bu hemşehrimle gurur duyuyorum.

Çok iyi gidiyorsun Cengiz hocam, görmesek, görüşmüyor olsak da unutma.

Kulağımız sende!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.