KAR FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin düzenlediği 9. Uluslararası Kar Film Festivali 15-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

15 Nisan 2013 Pazartesi 08:56
KAR FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR
Etkinlikler Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde izlenebilecek. Festival dolayısıyla Burçak Evren, Mahir Birav, Ahmet Katıksız, Deniz Akçay Katıksız gibi sanat ve sinema dünyasının ünlü isimleri Erzurum’a gelecek. 

Yurt içinde ve yurt dışında sinema alanında eğitim gören öğrencilerin belgesel, deneysel, kurgusal, reklam ve animasyon, türlerinde hazırlamış oldukları kısa filmlerinin değerlendirilerek ödüllendirildiği festival kapsamında farklı etkinliklere de yer verilecek. Sinema alanında çalışmaları olan akademisyenler ve sektörde tecrübesi bulunan konukların da davet edildiği Kar Film Festivali kapsamında çeşitli sunumlar, söyleşiler ve film gösterimleri yer alacak.

9. Uluslararası Kar Film Festivali sorumlu öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Elif Küçük Durur bu tarz etkinliklerin he üniversiteye hem de Erzurum’a renk kattığını belirterek, “İletişim fakültesi olarak 9. Uluslararası Kar Film Festivaline çok iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Yaklaşık 20 kişilik bir ekiple çalışmalarımızı tamamladık. Şimdi festivalin başlayacağı günü bekliyoruz. Festivale sadece üniversite öğrencileri değil Erzurumlu vatandaşlarda katılabilir. Sinemaya ve sanat ilgi duyan herkesin katılması gereken bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.” dedi.

15 Nisan 2013 Pazartesi günü saat 10:00’da açılışı yapılacak olan festivalde İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Köse, saat 11:00’de “Deneysel Filmin Kısa Tarihi” başlıklı bir sunumda bulunacak. Aynı gün 13:00-15:00 saatleri arasında festival kapsamında ödül kazanan filmler, 15:00-17:00 saatleri arasında ise Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Aytaç Bak ve Osman Tanrısever’in “Karayel” adlı uzun metrajlı filminin gösterimi yapılacak.

16 Nisan 2013 Salı günü saat 10:00-12:00 arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, “Işığın Anlamı: Fotoğraf Nedir?” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. Aynı gün 13:00-15:00 saatleri arasında Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olup sektörde önemli işler yapan Suat Ergin, Raif Sevimli ve Özgür Çakır tecrübelerini öğrencilerle paylaşacak. Ardından 15:30-17:30 saatleri arasında sinema alanında yurt içinde ve yurt dışında eğitim görmüş olan ve birçok başarılı reklam filmine imza atmış olan ünlü yönetmen Mahir Birav reklam ve sinema ilişkisi üzerine öğrencilerle bir söyleşi yapacak.

Festivalin son günü olan 17 Nisan 2013 Çarşamba saat 10:00’da gazeteci ve sinema yazarı Burçak Evren, “Türk Sineması” konulu söyleşisi ile sinemaseverlerin karşısında olacak. 13:30’da başlayacak bir diğer konferansta ise İstanbul Kültür Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selçuk Hünerli “Animasyon ve Sinema” konulu söyleşisiyle öğrencilerle bir araya gelecek.

Festivalin son bölümünde aynı gün 16:30’da bir aile dramını konu edinen ve hafta içinde galası yapılan “Köksüz” adlı film Erzurum’da ilk kez gösterilecek. Ünlü oyuncu Ahu Türkpençe’nin başrolünde oynadığı Köksüz filminin yapımcısı Ahmet Katıksız ile senaristi ve yönetmeni Deniz Akçay Katıksız da film gösterimi için Erzurum’a gelecek. Yol Arkadaşım, Babam İçin, Altı Mantı gibi birçok dizi ve filmde yönetmenlik yapmış olan Ahmet Katıksız ile Küçük Kadınlar, Yarım Elma, Ömre Bedel ve Şöhret gibi televizyon dizilerinin senaristliğini yapmış olan Deniz Akçay Katıksız öğrencilerle söyleşi de gerçekleştirecek.

9. Uluslararası Kar Film Festivali, 17 Nisan 2013 Çarşamba günü Palandöken Kayak Evi’nde saat 19:00’daki kapanış yemeği ve ödül töreni ile sona erecek.

Editör

Son Güncelleme: 15.04.2013 09:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.