İşte Sebahattin Bulut’un kozmik odası!

Erdal Erzincanlı üstat sayesinde ben de girmiş, görmüş oldum…

admin
admin
05 Aralık 2023 Salı 13:59
İşte Sebahattin Bulut’un kozmik odası!

Vedat REFAYELİ

Erzurum’da halk kültürü, halk oyunları denildiğinde, adı tarihe geçmiş sembol isimlerden biridir Sebahattin Bulut.

1974 yılından vefat ettiği 2006 yılına kadar kendini halk oyunlarına ve halk türkülerine adayan Sebahattin Bulut, yazılı eser haline gelen araştırmaları yanında bugün bile sahnelenen tiyatro oyunlarıyla da namlı bir Erzurum aşığıdır.

Halk oyunlarına ve halk kültürüne inanılmaz katkıları bulunan Bulut’un kuşkusuz geride bıraktığı miras da, para ile ölçülmeyecek nitelikte kıymetlidir, değer arzeder.

Eski plaklardan, kostümlere, yayınlardan, enstrümanlara, sayısız materyallarınyeraldığı bir oda var ve bu odaya ben Sebahattin Bulut’un kozmik odası diyorum.

Halk Oyunları ve Halk Türküleri Derneği’nde Necmettin Karaduman adını taşıyan kütüphaneye bilirdim ama ben hiç girmemiştim.

Eski yönetimlerin de sadece araştırmacılara özel açtığı bu kozmik -odaya, bağlama kursları için gelen ünlü sanatçı Erdal Erzincanlı ile girme heyecanını yaşadım.

1950 ile günümüze uzanan bir tarihi yansıtan, buram buram eski kokan oda, özellikle araştırmacı yönü de bulunan Erdal Erzincanlı için bir maden ocağından farksızdı.

Dernek Başkanı Selahattin Öğdüm hocanın nezaretinde girdiğimiz bu odada bazı kayıtlar ve yayınların, Erzincanlı üstat sayesinde gelecek nesillere de aktarılacak olması bir yana, çok önemli bir odayı teneffüs etmek benim için çok değerli ve de anlamlıydı.

Böylesine önemli bir mirası gelecek nesillere bıraktığı için Bulut ağabeyiye rahmet, o odaya gözü ile bakan başta Öğdüm hocam olmak üzere her yöneticiye de minnet ve şükranlarımı iletiyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.