İçinden Necip Fazıl geçen Erzurum kitabı!

İçinden Necip Fazıl geçen Erzurum kitabı!

admin
admin
03 Haziran 2020 Çarşamba 01:01
İçinden Necip Fazıl geçen Erzurum kitabı!

Vedat REFAYELİ

Bir tarafı da ata-dede mesleği sebze-meyve komisyonculuğu olan Naci Elmalı, Erzurum’un yetiştirdiği mürekkep yalamış, eğitimli, üzerine titrememiz gereken çok kıymetli sayıları da az olan kültür adamlarındandır.

Zengin kütüphanesi ve entelektüel birikimiyle eskilerin deyimiyle “nev -i şahsına münhasır” biridir.

Son yıllarda adı daha çok dergi arşivi oluşturmasıyla anılan Naci Elmalı, Palandöken Belediyesi’nce çıkartılan ve bugün ne hikmetse bir türlü yayını devam ettirilmeyen Beyaz Şehir Dergisi’nin editörüdür.

Sadece yerel dergilerin arşivini tutmakla birlikte şehrin kültür hayatına katkıları olmuş kişileri de araştırıp yazar, bir nevi de derlemecilik yapar.

Sohbetinden büyük mutluluk duyduğum Naci ağabey bu aralar bayağı bir meşgul.

Meşguliyeti de Necip Fazıl Kısakürek.

Şiir, tiyatro, hikaye ve romanları ile Türkiye’de haklı bir üne sahip olan ve Cumhuriyet döneminin ‘mistik’ şairlerinden sayılan Necip Fazıl Kısakürek’in sadece Erzurum ile ilgili hayatını konu alan bir kitabın hazırlığını yapan Elmalı, ‘’Öyle bir kitap olacak ki içinde sadece Erzurum ve Necip Fazıl Kısakürek olacak. Yaşadığı dönemde Erzurum ile ilgili hatıraları, yaşadıkları hem de bire bir tanıkları ve belgeleriyle anlatılacak. Her kimin Necip Fazıl ile ilgili bir anısı varsa bu kitapta olacak’ diyor.

Erzurum kitaplığı için böylesine bir kıymetli çalışmaya koyulan Elmalı ağabeye kolaylıklar diliyor, kitabını dört gözle beklediğimizi belirtmek istiyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.