Güzel sanatlar kampı başladı

KYGM 6. Tematik Kış Kampları çerçevesinde ‘Güzel Sanatlar Kampı’ Erzurum’da başladı.

admin
admin
01 Şubat 2022 Salı 05:43
Güzel sanatlar kampı başladı

9 ilden gelen üniversiteli kız öğrenciler beş gün süreyle Dadaşlar diyarının misafiri olacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYGM 6. Tematik Kış Kampları çerçevesinde ‘Güzel Sanatlar Kampı’ Erzurum’da başladı. 9 ilden gelen 150’yi aşkın üniversiteli kız öğrenciler beş gün süreyle Dadaşlar diyarında eğitimlere katılacak.

GSB Yurtlarında kalan üniversiteli kız öğrenciler görevlilerle birlikte Erzurum’un tarihi ve kültürel yerleri ile Palandöken Kış Turizm Merkezi ile Spor Tesisleri gezme ve tanıma şansı bulacak.

‘Güzel Sanatlar Erzurum Kampı’nın açılış töreni ise Erzurum GSİM Kazım Karabekir Kız Yurdu’nda yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Erzurum Halk oyunları bar ekibi gösteri yaptı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, 9 ilden 150’yi aşkın kız öğrenci ile 50 dolayında yöneticiyi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Konuklara, “Cesaretin, mertliğin, samimiyetin, sadakatin kalesi Erzurum'a Hoş geldiniz” diyerek selamlayan Öztürk, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Erzurum Valisi Okay Memiş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in selamlarını iletti.

Öztürk, “Ümit ediyor ki, Erzurum’da güzel bir kış kampı yapacaksınız. Burada unutamayacağımız anlar yaşayacağına inanıyorum. Geleceğimiz teminatı olan siz gençlerimiz her şeyin en iyisine layıksınız. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak sizlerin emrinizdeyiz” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ün konuşmasının ardından Hakan Öztürk ve Şükrü Dirik gençlere ve davetlilere müzik dinletisi sundu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Sajad Soltanzadeh, Yurt Hizmetleri Müdürü Sahir Birol Dönel, ilçe ve şube müdürleri ile GSB Yurt Müdürleri de açılış törenine katıldı.

Açılış töreninin ardından davetler ve gençlerin onuruna kokteyl verildi.

Daha sonra eğitimler başladı. Aydın Ergün Hüsn-i Hat Sanatı hakkında eğitim verirken, Nazan Berbercioğlu da Minyatür Sanatını anlattı.

İlk gün eğitimleri diğer aktiviteler ve etkinliklerle devam etti. 6. Tematik Kış Kampı 4 Şubat Cuma günü sona erecek.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKampGüzel Sanatlar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.