Fevzi Budak yoksa, orada Reyhani yeterince anlatılmamıştır!

Fevzi Budak yoksa, orada Reyhani yeterince anlatılmamıştır!

admin
admin
22 Aralık 2022 Perşembe 10:55
Fevzi Budak yoksa, orada Reyhani yeterince anlatılmamıştır!

Vedat REFAYELİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da ölüm yıldönümünde Aşık Yaşar Reyhani’yi unutmadı.

Aşıklık geleneğinin öncülerinden olan ve son yüzyılın büyük ozanları arasında gösterilen Reyhani, düzenlenen bir törenle anıldı.

Reyhani’nin oğlu Ozan Reyhani’yi de ilk defa canlı seyretme imkanı bulduğumuz anma töreninde konuk olarak adı afişte yeralmasına rağmen Fevzi Budak’ın katılmaması büyük bir eksiklik oldu.

Fevzi Budak’sız bir anma töreni bana göre beklentilerin altında kaldı.

Fevzi Budak olmayınca Reyhani yeterince anlatılmadı.

Her ne kadar Reyhani’nin eserleri katılan halk ozanları tarafından dile getirilmiş olsa dahi ne bileyim, doyurucu bir proğram olmadı.

Çünkü Fevzi Budak bir Reyhani uzmanıdır.

Sanmam ki oğlu da Fevzi Budak kadar Reyhani’nin ezberindeki o kadar şiirini bilsin, okumuşluğu olsun.

***

Anma töreninde yeralan, Reyhani’nin şiirlerini topladığı eserlerle tanıdığımız Prof. Dr. Dilaver Düzgün hocam ve proğramda sunuculuk görevini yapan Muhsin Koç’u tenzih ederim, bir yanı eksik kaldı törenin.

Katılımın çok yüksek olmasına rağmen sadece saz ile anlatılan Reyhani’den ziyade Fevzi Budak olsaydı orada bulunan herkes biraz daha yakından tanıma imkanı bulurdu Reyhani’yi.

Hiç unutmam, daha Reyhani yaşarken Fevzi Budak onun bir şirini okumuş, merhum halk ozanı Fevzi beyin kulağına eğilip, ‘’Yahu hoca, bu şiirimi nasıl hatırladın, aklında, ezberinde tuttun. Ben bile yazdığım halde unutmuşum’’ dediğini biliyorum.

O açıdan Fevzi Budak Reyhani mevzubahis olduğunda çorbada tuzdur.

Bu benim son kararımdır.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumFevzi BudakReyhani
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.