ESAV’DAN ERZURUM KÜLTÜRÜNE BÜYÜK HİZMET

Merkezi Ankara’da bulunan Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) düzenlediği Halk Oyunları Kursu’na katılan öğrencilere kurs bitirme ve başarı belgesi verdi.

30 Eylül 2013 Pazartesi 15:07
ESAV’DAN ERZURUM KÜLTÜRÜNE BÜYÜK HİZMET
Çankaya Halk Eğitim Merkezi ve ESAV’IN ortaklaşa düzenlediği Halk Oyunları dalında Erzurum Erkek Barları halk oyunları kursu ESAV Genel Merkezi’nde verildi. Usta öğreticiler TRT Program Yönetmeni Durmuş Çakır ve Çankaya Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Ömer Kaza tarafından verilen kursa 20 kişi katıldı.
Uzun bir eğitimin ardından kursiyerler Erzurum Erkek Barlarını tüm detaylarıyla öğrendiler.  Ve ESAV Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle başarı belgelerini aldılar.
Programda konuşan ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, vakıf olarak önceliklerinin Erzurum kültürünü korumak, kollamak ve gelecek nesillere de en güzel şekilde aktararak devamını sağlamak olduğunu belirtti.
Aksungur, kursiyerleri tek tek kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Editör

Son Güncelleme: 30.09.2013 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vahap Akbaba(T Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü /ANKARA 2013-09-30 15:31:13

erzurum kültürü nedir neleri ifade etmektedir.erzurum ve erzurumluyu daha doğrusu önce dadaşlığın ne anlama geldiğini bilmek bir dadaş gibi davranmak ve duruş sergilemek lazımdır.dadaş türkün özüdür ana damarıdır.türk milletinin değerlerini sevmektir ona ömrünü adamaktır.mertlik yiğitlikdir.peki erzurumlu dadaş gibi davranabiliyormu o duruşu gösterebiliyormu.kendimizi boşuna kandırmayalım.erzurumluluk ruhu falan kalmamış erzurumluluk sadece nema aracı olarak kullanılıyor.dadaşım diyen erzurumlu olan birinin türklükten nefret eden birine hiç rekor oy verebilirmi kendisine hakret eden milliyetçiliği ayaklar altına alan birine destek verebilirmi? eyer bu bilinçsizlikten gaflettense bilinmelidirki gaflette ihanettir.erzurum artık ikdidar trenine binmekten vazgeçmelidir.haktan hukukdan adaletten insanlıktan doğrudan yana taraf olmalıdır ancak o zaman gerçek bir erzurum ve erzurumludan bahsedebiliriz.

Avatar
yaşar aytan 2013-09-30 15:25:07

ben erzurum kulturünü en cok temsil etmek isteyen kişiyim ediyorumda bi fasil ekibi kurdum doğununsesi erzurum fasil ekibini kurdum ve baskanlığını yapmaktayim cok seyler yaptim cok mùcadele ettim ediyorumda ama şuana kadar sağol diyen bile olmadi ve hep itip kalk maya calistilar benim yerimde baskasi olsaydi pes etmisti