Erzurum’da tiyatro kayda alınıyor!

Erzurum’da tiyatro kayda alınıyor!

admin
admin
22 Aralık 2021 Çarşamba 07:25
Erzurum’da tiyatro kayda alınıyor!

Vedat REFAYELİ

Kış sporlarının, eğitim kurumlarının, sağlık hizmetlerinin, türkülerin ve de tarihi eserlerinin derlenip kayıt altına alındığı olmuştu ama Erzurum’da tiyatro hep boşluktaydı.

Adeta sahipsizdi, ilgileneni yoktu.

O boşluk nihayet doluyor.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık Anabilim Dalı, özellikle 1960 sonrası Erzurum’da tiyatroyu mercek altına alıyor.

Doç.Dr. Bünyamin Aydemir, bu eksikliği gidermek için bir proje başlattı.

Üniversite senatosunun da okey verdiği proje ile bugüne kadar Erzurum’da tiyatro adına kim ne yapmışsa onu kayıt altına alacak ve bunu bir kitap ve makale ile ölümsüzleştirecek, gelecek nesillere aktaracak.

Lisans öğrencilerinden oluşan bir ekip ile aylar sürecek bir çalışmaya koyulan Aydemir, bu proje ile Erzurum’da tiyatronun dünü ile bugününü ortaya çıkaracak, herbirini kayıt altına almış olacak, tarihe geçecek.

Bu proje kapsamında yüksek lisans öğrencilerinden Nehir Dinç de 1982-1985 yılları arasında Devlet Tiyatroları’nda bir dönem aday oyuncu olarak görev yapan bendeniz ile görüştü, hatıra ve düşüncelerimi kayıt altına aldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.