ERZURUM’DA GÖZ KAMAŞTIRAN SERGİ

Nahhat Sanatçısı Fatih Topatan’ın “Ahşabın Hat Sanatıyla Buluşması” sergisi büyülüyor. 1 Nisan’da Erzurum AVM’de açılan sergi 7 Nisan’a kadar gezilebilecek.

03 Nisan 2014 Perşembe 12:30
ERZURUM’DA GÖZ KAMAŞTIRAN SERGİ
Erzurumlu genç sanatçının ortaya koyduğu birbirinden değerli eserlerin oluşturduğu sergi adeta göz kamaştırıyor.
Erzurumlu naht sanatçısı Fatih Topatan, dördüncü kişisel sergisini Erzurum AVM’de açtı.
Evinde kurduğu mütevazı atölyesinde yaptığı çalışmaları sergileyen Nahhat Fatih Topatan yaptığı açıklamada, pratikte ahşabın hat sanatıyla buluşması anlamına gelen naht sanatının Türk-İslam sanatlarının en eskilerinden olduğunu, Selçuklular ve Osmanlılar döneminde ahşap oymacılığın çok ileri düzeyde yapıldığını, son zamanlarda unutulmaya yüz tutan bu sanatı yaşatmak için çabalayan Türkiye’de çok az sayıda nahhat olduğunu ifade etti.
Nahtın eski dilde ahşap oyma, nahhatın ise ahşap oymacısı anlamına geldiğini söyleyen Topatan’ın sergide ayetler, hadisler ve Kuran-ı Kerim’den sureleri ahşaba işlediği değişik ölçülerde yaklaşık 130 tablo yer alıyor. Sergi 7 Nisan Salı gününe kadar açık olacak. Sergiyi gezenler dilerse sergilenen tabloları satın alabilecekler.
Fatih Topatan Kimdir?
1981 Yılında Erzurum’da doğdu. İlk, orta ve Lise eğitimini Erzurum’da tamamladı .Teknisyen olarak çalıştığı dönemde 1991 yılında vefat eden babasının da severek yaptığı NAHT-Hat (Hat Sanatının Ahşap oyma Sanatı ile birleşmesi) eserlerinden yarım kalanları tamamlayabilmek için çalışmağa başladı. Çalışmalarına yeni çalışmalar ekleyerek oluşan eserleri  ile Şubat 2013′te Erzurum’da ilk sergisini açtı. Baba yadigarı bu sanatı sürdürmekte, yeniden gün yüzüne çıkarmak için elinden gelen gayreti göstermektedir. 

Editör

Son Güncelleme: 03.04.2014 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AYSUN GEMALMAZ 2014-04-03 13:02:58

fati̇h kardeşi̇me bi̇nler teşekkür ..başarilarinin devamini di̇li̇yorum