ERZURUM ŞEHİR TİYATROSU TÜRKİYE TURNESİNDE

Erzurum şehir tiyatrosu Seyr-i Alem Erzurum adlı oyunla Türkiye turnesine çıkıyor. Şehir tiyatrosu yazar kurulunun kaleme aldığı oyunun Şehrin tanıtımına önemli katkıların sunulacağı düşünülüyor.

06 Nisan 2015 Pazartesi 07:39
ERZURUM ŞEHİR TİYATROSU TÜRKİYE TURNESİNDE
Erzurum şehir tiyatrosu Seyr-i Alem Erzurum adlı oyunla Türkiye turnesine çıkıyor. Şehir tiyatrosu yazar kurulunun kaleme aldığı oyunun Şehrin tanıtımına önemli katkıların sunulacağı düşünülüyor. 

İstanbul’da altı ilçe ve Bursa’da dört ilçede 06-20 Nisan tarihlerde gösterimde bulunacak. Erzurum büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen’inde desteklediği Sey-i Alem Erzurum adlı oyunumuzun Sanat yönetmenliğini Cumhur Seval, Yönetmenliğini ise Semih Yetimoğlu yapıyor.

Geleneksel Türk tiyatrosu’ nun motifleriyle süslenen oyunda seyirlik ve orta oyunlarımızdan örnekler sunuluyor. Ailenin önemi ve değeri, bizi biz eden toplumlar dinamikler, kadına şiddet, küçüğe sevgi, büyüğe saygı oyunda ana tema olarak işlenmektedir.

Erzurum’un tarihi, sosyal ve kültürel yapısını yaşatmak, Geleneksel Türk tiyatromuzdan örneklerle, edebiyatımız, orta oyun ve seyirlik oyunlarımızla kültürümüzü, bizi biz eden değerlerimizi, Türk kültür varlığını yüceltmek ve tanıtmak. Kaybolmaya yüz tutmuş gelenek, örf, adet ve ananelerimizi gençliğimize, insanlarımıza aktarmaktır, amacımız.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür; Cumhuriyet, zengin Türk millî kültürünün üzerine kurulmuştur” hedefimiz kendi insanımıza Geleneksel Türk Tiyatrosunu, ortaoyunlarımızı,, seyirlik oyunlarımızı izlettirmek ve turnelerle şehir tanıtımına katkıda bulunmak.

Türk Kültür varlığımız gün geçtikçe dejenere edilmektedir. Kültür varlığımızı korumak, iyi ve doğru anlatımını sağlamak, yeni yetişen gençliğimize kendi değerlerimizi vurgulamak. Büyüğe saygıyı, küçüğe sevgiyi, bayrağın önemi, vatanın değeri, üretkenliği, ortak paydaşları, yetimin hakkını, ahlaklı olmayı, fazileti, liyakatı anlatabilmek.

Sanat yönetmeni: Cumhur SEVAL

Yönetmen : Semih YETİMOĞLU

Sahne Amiri: Feridun KORUKÇU

Sahne Tasarım : Köksal AYDIN

Kostüm: Ayşegül YAZICI

Müzik: Ezgi KOR 

Editör

Son Güncelleme: 06.04.2015 07:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.