ERZURUM ŞEHİR TİYATROSU İLK OYUNUNU SAHNELEDİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in destek ve teşvikleriyle kurulan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Cumartesi akşam Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı, Cem İçyar’ın aynı adlı eserden uyarlayıp, yönetmenliğini yaptığı "Yunus Emre" isimli tek perdelik tiyatro oyunuyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde perdelerini açtı.

15 Şubat 2015 Pazar 22:38
ERZURUM ŞEHİR TİYATROSU İLK OYUNUNU SAHNELEDİ
Yunus Emre tiyatrosunun prömiyerine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmenle beraber Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi ve çok sayıda da seçkin davetli katıldı. Halkın da yoğun ilgi gösterdiği ‘’Yunus Emre’’ oyunu seyreden davetliler Erzurum standartlarının üzerinde bir tiyatro oyunun Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği "Yunus Emre" tiyatrosunun prömiyerinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’u marka şehir haline getirmek için çalıştıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Erzurum’umuzda bir yandan belediye hizmetleri, biryandan kültürel-sportif-sanatsal faaliyetler, biryandan da şehrimizin üretim ve yatırım alanında faaliyet göstermesi için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Bu üçlü olmadan Erzurum’umuzu marka şehir konumuna getirmemiz mümkün değil. Bunun için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Belediye hizmetlerimiz 5 yıl boyunca dolu dolu olarak sizlerle buluşacak. Biryandan Belediye hizmetlerimiz hızlı ve düzenli bir şekilde devam ederken, bir yandan da şehrimizde yaşayan, eşrefi mahlûkat olan, insanlarımızı eğlendirecek, düşündürecek, yorum yapmaya zorlayacak, eğitecek bir durumda kültürel faaliyetlere devam etmek istiyoruz.

Erzurum’un Belediye Başkanı olarak istiyorum ki, belediyemizin Şehir Tiyatrosu ekibi, sinema ekibi olsun. Diğer alanlarda da mutlaka birimlerimiz olsun ve siz değerli Erzurumlu hemşerilerime en iyi, en faydalı hizmetleri sunalım. İşte bu akşam Erzurum Büyükşehir Belediyemizin oluşturduğu Şehir Tiyatrosu ekibimizle sizleri hem dinlendirdik, hem bilgilendirdik, biryandan da düşünmeye sevk ettik. İnşallah bunlar diğer alanlarda da devam edecek.

Bugün şehrimizde uluslar arası düzeyde Short Track Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası yarışları finalleri yapılıyor. 18 Ülkeden 160 sporcu Erzurum’da birincilik için yarışıyor. Biryandan ise burada kültürel bir tiyatro oyunumuz oynandı. Biryandan da diğer hizmetlerimize devam ediyoruz. Siz değerli Erzurumlu hemşerilerimizle beraber şehrimizi çok farklı bir konuma taşıyacağız. Ben şehrimizden yeni sanatçıların çıkmasını bekliyorum. Bu milletin değerlerine inanan, bu milletin temsilcilerini hor görmeyen, aşağılamayan, insanı insan olarak kabul eden ve varlığımızın, bu dünyada bulunuşumuzun sebebini sorgulayan bir nesil istiyoruz. Onun için bu akşam bize başarılı bir tiyatro gösterimi yapan çok değerli sanatçı kardeşlerimi kutluyorum. Emeği geçen arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı ise ; oyun sonrası gördükleri yoğun ilgiden ekip olarak büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ’’ Erzurumlu tiyatro sanatçıları olarak yıllardır hayalini kurduğumuz profesyonel Şehir Tiyatrosu’nu Sayın Başkanımız Mehmet Sekmen’in destek ve teşvikleriyle Erzurum’umuza kazandırmanın heyecanını yaşamaktayız. Sahneye koyduğumuz ilk oyunumuzun prömiyerinde gösterilen ilgiden dolayı başta oyunumuzu seyreden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e ve seçkin davetlilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde, 18 ve 25 Şubat günlerinde saat 19:00’da, 22 Şubat ve 1 Mart Pazar günlerinde ise saat 16:00’da ki oyunlarımıza bütün halkımız ücretsiz olarak davetlidir. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak bu ilk oyunumuzda olduğu gibi bundan sonra da kendi köklerimizden beslenen oyunlarımızla huzurunuza çıkacağız. Amacımız, düzenli bir şekilde yeni oyunlar sahneye koyarak Erzurum’u tiyatroya doyurmaktır. Alkışlarınız bizimle olsun.’’ dedi.

Editör

Son Güncelleme: 15.02.2015 22:41
Anahtar Kelimeler:
Erzurumşehir Tiyatrosu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.