Erzurum Kongresinin 104’üncü yılında; Kültür ve Sanat Şenliği

ERSANDER tarafından geleneksel olarak düzenlenen İkinci Kültür, Sanat Şenliği, 19 Temmuz günü tarihi Çifte Minareli Medresede başlayacak.

admin
admin
18 Temmuz 2023 Salı 10:24
Erzurum Kongresinin 104’üncü yılında; Kültür ve Sanat Şenliği

Erzurum Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) tarafından geleneksel olarak düzenlenen İkinci Kültür, Sanat Şenliği, 19 Temmuz günü tarihi Çifte Minareli Medresede başlayacak.
Mustafa Kemal’in (Atatürk) 23 Temmuz 1919’da Erzurum’da düzenlediği kongrede, ‘Vatan bir bütündür, parçalanamaz’, ‘Manda ve himaye kabul olunamaz’ gibi hayati kararlar alınmıştı. ‘Cumhuriyet’in dillendirildiği kongrenin yıldönümünde ERSANDER, Erzurumlu sanatçıların karma sergisiyle, 19 Temmuz günü saat 14.00’den itibaren sanatseverlerin karşısına çıkacak.
Çifte Minareli Medresede dört gün açık olacak; ahşap yakma, atık heykel, çağdaş hat, doğal taş, dritwood, filografi, fotoğraf, hat, kaligrafi, maket, naht, resim dallarındaki sergide şu sanatçıların eserleri yer alacak:
Adem Çetin, Aysun Gemalmaz, Canip Cihangir, Doğan Hattatoğlu, Fesih Özyurt, Gülseren Özgör Dinçer, Hakan Demir, Neslihan Arzu Keteci, M. Ali Akbulut, Oğuzhan Türk, Ömer Odacı, Öztürk Akkök, Sabri Topdağı, Selma Uygur, Tennur Gülsüm Barın, Ümit Gergit.”
Öte yandan ERSANDER tarafından geçtiğimiz yıl tarihi Yakutiye Medresesinde yapılan Birinci Kültür, Sanat Şenliği daha sonra Erzurum Teknik Üniversitenin (ETÜ) desteği ile Yalova’ya götürülmüştü. Yalova Yeni Yaşam Engelliler Deneği yararına, Yalova’da bulunan Erzurum Derneklerinin katkıları ile gerçekleştirilen kültür ve sanat kervanı, büyük ilgi toplamıştı.

Editör

Son Güncelleme: 19.07.2023 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.