Erkal'ın ismi yaşatılacak

Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren şarkıcı ve söz yazarı Erzurumlu Erkal'ın ismini, kentteki bir sanat merkezine verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, "Sanatçımızın ailesini de davet ederek, merkezimizin açılışını yapacağız. İnşallah bu merkezde İbrahim Erkal gibi nice güzel sesli sanatçı ve söz yazarı yetişecek" dedi.

admin
admin
19 Mayıs 2017 Cuma 00:26
Erkal'ın ismi yaşatılacak

Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede vefat eden şarkıcı ve söz yazarı İbrahim Erkal'ın isminin, memleketi Erzurum'daki bir sanat merkezinde yaşatılmasını kararlaştırdı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce İstanbul'da geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Erzurumlu şarkıcı ve söz yazarı Erkal için anlamlı bir çalışmaya imza attı.

Belediye meclisi, Erkal'ın isminin Yakutiye ilçesinde yapılan sanat merkezinde yaşatılmasına karar verdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erkal'ın vefatının Erzurumlu hemşehrilerini ve sevenlerini hüzne boğduğunu belirtti.

Erkal'ın acısını hala yüreklerinde hissettiklerini ifade eden Sekmen, şunlar kaydetti:

"İlimizin bağrından kopan, sanat camiasında sayısız başarılar yakalayan, şehrimizi ve Erzurumlu'yu en güzel şekilde ülkemizde temsil eden İbrahim Erkal, bu kentin sanat hayatında yetiştirdiği en büyük değerdir. Biz de bu düşünceden yola çıkarak eski Dadaş Sineması’nda halen yapımı süren sanat merkezine Erkal'ın adını verdik. Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisinden de bu karar çıktı. Konuyla ilgili hassasiyet gösteren meclis üyelerimize teşekkür ediyorum."

Sekmen, merkezin açılışına Erkal'ın ailesini davet edeceklerini belirterek, "Sanatçımızın ailesini de davet ederek, merkezimizin açılışını yapacağız. İnşallah bu merkezde İbrahim Erkal gibi nice güzel sesli sanatçı ve söz yazarı yetişecek." ifadelerini kullandı.

Editör

Son Güncelleme: 19.05.2017 00:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.