Doğru proje, doğru adam!

Korunmaya muhtaç çocukları kitapla tanıştırdı, kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor!

admin
admin
18 Mayıs 2023 Perşembe 13:05
Doğru proje, doğru adam!

Vedat REFAYELİ

Şahin Torun, iktisat eğitimi almasına rağmen daha çok yazı ve düşünce dünyasında tanınan Erzurumlu aydınlarımızdan biridir.

Son 30 yılda dergi ve gazete gibi çeşitli yayın organlarında yazdığı makale ve şiirlerini ilgi ile okuduğum isimlerden olan Şahin Torun, Erzurum’un sayıları artık parmakla sayılan az kültür adamlarındandır.

Her sohbet ettiğimde dinlemelere doyamadığım, ‘hem derdi hem de davası’ olan adamlardan Torun’un geçtiğimiz günlerde vefat eden yazar Reşat Coşkun’un ardından Gelişim Erzurum Dergisi’nde ki makalesini okudum, üst düzey bir makaleydi.

Bir Erzurumlu olarak böyle bir yazı ve düşünce adamı ile aynı şehirde yaşıyor olmaktan gurur duyduğumu belirtmek isterim.

Edebiyat eleştirmenliğinin yanısıra yazarlığı ve editörlüğüyle de ülke çapında edebiyat dünyasının yakından tanıdığı biri olan, tanınırlığı bulunan Torun, bugünlerde çalıştığı Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne geçici olarak geldi.

***

Şahin Torun, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde bana göre kutsal sayılabilecek bir çalışmanın yoğunluğu içinde.

Aile ve Sosyal Hizmetler bünyesinde barınan çocuklara bir proje kapsamında okuma çalışması yürüten Torun, çocukların yaşlarına ve zihinsen gelişimlerine göre kitap öneriyor, onları edebiyat dünyasıyla tanıştırıyor.

Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü olarak kurumda işe kapsamlı bir kütüphane kurumakla başlayan Şahin Torun, böylelikle okumayla tanıştırdığı çocukların da kişisel gelişmelerine önemli katkılarda bulunuyor.

Şekil a’da görülüyor.

Okuma alışkanlığı edinmeye başlayan çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Bu proje konusunda Torun’a her türlü desteği veren ve projenin müdürlerinden olan İl Müdürü Cemil İlbaş’ı kutlarken, siz okuyucuların da yakından tanımanızı arzuladığım Şahin Torun için doğru zaman doğru proje tanımını yaparken ne kadar haklı olduğumu anlamanızı isterim.

Editör

Son Güncelleme: 18.05.2023 13:15
Anahtar Kelimeler:
ErzurumKitapŞahin Torun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.